Far og sønn hadde ikke gitt lyd fra seg på en uke. Funnet etter omfattende leteaksjon i Telemark

Stor leteaksjon i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 57 år gammel mann og hans 26 år gamle sønn som var savnet etter en skogstur i området Hyljevatn i Fyresdal, er funnet i god behold.

Politiet igangsatte natt til mandag en omfattende leteaksjon etter de to mennene som ikke kom hjem til avtalt tid etter skogsturen.

- Det er snakk om en far og sønn fra Vestfold som har vært på skogstur. De la ut på turen søndag for en uke siden. Det er ingen som har hørt fra dem siden, sa operasjonsleder Geir Kastmo i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet like etter klokka 3.

Det er ifølge politiet ikke mobildekning i området. De to skulle derfor i utganspunktet ikke gi lyd fra seg, men avtalen var at de skulle komme hjem i går. Når det ikke skjedde ble familien bekymret og kontaktet politiet.

Fant parkert bil

Politiet kalte inn et stort antall redningsmannskaper i søket, som også ble koordinert med Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS).

- Vi har kjørt inn i området og funnet bilen, som står parkert noen kilometer sør for området de hadde som destinasjon. Vi tar utgangspunkt i bilen i søket som har startet nå, sa Kastmo.

Padlet i kano

Mannskaper fra Røde Kors og Norske redningshunder ble satt inn i søket. Politiet i Telemark ba også om helikopterbistand gjennom HRS. Bruk av politihelikopter ble også vurdert.

- Det blir også satt inn hundeekvipasjer fra politiet. Basert på funnet av bilen er vi sikre på at de fortsatt befinner seg ute i terrenget. Vi har ingen formening om hva som kan ha skjedd med de to, sa operasjonslederen ved 3-tida.

De savnede mennene skal ha padlet i kano og skulle sove i telt.

- Det gjør at vi har noe konkret å lete etter. Vi har et godt håp om at det skal være mulig å lokalisere dem, basert på den informasjonen.

Det skulle vise seg å bli utslagsgivende. Kort tid etter at luftambulansen kom fram til området, lokaliserte den raskt både kano og telt ved Øyarvatn. Redningsmannskapene kom i kontakt med de savnede.

«Alt OK med dem, og det er vi veldig glad for», skriver politiet på Twitter.

Saken oppdateres.