Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far og sønn i fengsel etter råkjøring

En 55 år gammel mann fra Songdalen i Vest-Agder og hans 27 år gamle sønn er begge dømt til 21 dagers fengsel etter villmannskjøring. Sønnen ble dømt for råkjøring, mens faren ble dømt for vold mot politiet da sønnens førerkort ble inndratt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde om morgenen lørdag 8. mars i fjor da far og sønn var på kjøretur på riksvei 461, melder Fædrelandsvennen.

En politimann fra Kristiansand var samtidig på vei hjem i sin private bil da han ble forbikjørt av far og sønn i voldsom fart i en 50-sone. Politimannen fulgte etter bilen med de to og målte farten opp mot 140 kilometer i 60-sone ved hjelp av speedometeret på sin egen bil.

Far og sønn slapp unna, men politimannen fikk notert bilens registreringsnummer og oppsøkte bileieren hjemme. Han forlangte å få se sjåførens førerkort og inndro det på stedet. Dette fikk sjåførens far til å «se rødt», og etter politimannens utsagn var 55-åringens opptreden svært aggressiv.

Kristiansand byrett har sett helt bort fra forklaringene til far og sønn, og har idømt de to 21 dagers fengsel. I tillegg må sønnen betale 2 000 kroner og faren 5 000 kroner i saksomkostninger.

Retten fant det sannsynlig at bilen som far og sønn satt i, minst må ha vært oppe i 118 kilometer i timen i 60-sonen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!