Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far og sønn Petterøe ga hverandre lønn på 80 000,- i måneden

Ansatte hverandre i britisk selskap.

GODE TIDER: Tor Anders Petterøe fotografert på bransjearrangement på Grosvenor House i London i 2010. Foto: Simply Photography
GODE TIDER: Tor Anders Petterøe fotografert på bransjearrangement på Grosvenor House i London i 2010. Foto: Simply Photography Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at World Games-pyramiden falt opprettet den gamle pyramidekongen Tor Anders Petterøe selskapskonglomeratet Towah, som leverte en betalingsløsning for selskaper innen nettverksmarkedsføring.

Nå herjes Towah-systemet av krangling og konkurser. Men i årene etter World Games-konkursen utviklet Towah-systemet seg til en lukrativ virksomhet for Tor Anders Petterøe og hans sønner. Towah-navnet finnes nå på en rekke selskap i inn- og utland.

Det var høsten 2006 at Morten Petterøe først ansatte sin far i en lukrativ posisjon i selskapet, før han selv fikk ny jobb kort tid etter.

Pappa ble sjef Selskapet Towah Group Limited ble registrert i det britiske selskapsregisteret 13. desember 2004, under sitt forrige navn Towah Entertainment Limited. Morten Petterøe ble først ansatt som daglig leder i selskapet 13. desember 2004.

Pappa Tor Anders Petterøe var først ut. Han ble ansatt som administerende direktør 18. august 2006. Da var det Morten Petterøe som ansatte sin far, og skrev under på arbeidskontrakten.

Drøyt to måneder seinere - 28. oktober - får Dagbladet bekreftet at det var Tor Anders Petterøe som skrev under da Morten Petterøe ble ansatt som teknisk sjef.

Dagbladet er kjent med at ordlyden i arbeidskontraktene er identisk, med unntak av stillingsbetegnelsen og selvsagt fornavnet til arbeidstakeren.

Millionlønn De to ga hverandre samme månedslønn: 10 000 euro - 80 000 kroner. Over et år utgjør dette en lønn på 120 000 euro - omkring en million kroner - til både far og sønn Petterøe.

Det er ingenting i det britiske selskapsregisteret som indikerer at selskapet hadde økonomi for slike lønnsutbetalinger. Ved utgangen av 2006 var den totale aksjekapitalen i selskapet på 401 pund, omkring 4000 norske kroner.

Nå er selskapet Towah Group Limited under avvikling, i likhet med en rekke andre selskaper under Towah-paraplyen.

Tor Anders Petterøe ville ikke svare på Dagbladets spørsmål om denne saken. Morten Petterøe har ikke besvart Dagbladets kontakt på telefon og sms.

KLIPPET OG KLART: Towah-topp Morten Petterøe (t.v.) fotografert i en noe uvant setting - under innspilling av Paradise Hotel-parodi i Fredrikstad. Foto: Trine Sirnes
KLIPPET OG KLART: Towah-topp Morten Petterøe (t.v.) fotografert i en noe uvant setting - under innspilling av Paradise Hotel-parodi i Fredrikstad. Foto: Trine Sirnes Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!