OVERRASKET AV UVÆR: To menn ble i går overrasket av uvær da de var ute og gikk på ski. Luftambulansen fant i 09-tida de to mennene i god behold. Foto: Google Maps
OVERRASKET AV UVÆR: To menn ble i går overrasket av uvær da de var ute og gikk på ski. Luftambulansen fant i 09-tida de to mennene i god behold. Foto: Google MapsVis mer

Far og sønn reddet ut i god behold av luftambulansen

Ble overrasket av storm og måtte grave seg ned i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En luftambulanse fra Dombås ble i morges fløyet inn for å lete etter to menn som ble overrasket av uvær på Skjåk i går kveld.

Klokka 09 melder politiet at de to mennene er funnet i god behold, og blir flydd ut av fjellet.

- De hadde gravd seg ned i natt, men hadde kommet seg ut og var ute og gikk på ski igjen da luftambulansen fant dem. De var nok litt slitne etter natta, men var i god behold, sier Atle B. von Obstfelder, operasjonsleder i Gudbrandsdalen politidistrikt, til Dagbladet.

Far og sønn De to mennene, som er far og sønn, er 49 og 78 år gamle. Faren er fra Elverum, mens sønnen er fra Oslo.

De var på skitur i fjellet mellom Bjorli til Grotli og kontaktet selv Hovedredningssentralen da de ble overrasket av uværet rundt klokka 22 i går kveld.

- De sendte en nødmelding om at de måtte grave seg ned og ikke kom videre i går kveld. Det er godt flyvær ute når, så jeg håper de finner dem raskt, sa von Obstfelder før helikopteret ble sendt ut i morges.

Fjellvante Også tre snøscootere ble sendt ut for å lete etter mennene da det ble lyst i morges.

- Vi har ikke hatt kontakt med dem siden i går kveld. Vi har sendt noen sms, men har ikke fått svar, sier von Obstfelder.

Mennene ringte i går fra en satellittelefon de hadde med seg. De to er fjellvante og var godt utstyrt. Von Obstfelder forteller at det i går kveld blåste nordvest kuling og at det var dårlig sikt i området.

- Det var klart det ene minuttet, men så var det plutselig helt tett det neste.

- Vi har ikke hatt kontakt med dem siden i går kveld, og håper de har fått gravd seg ned og er i sikkerhet, sa Ola Vaage i Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet rett før luftambulansen ble sendt ut i morges.