Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far og sønn tiltalt for drapstrusler

Faren mishandlet mora, så drepte eldstesønnen henne. Nå står faren og en yngre bror tiltalt for vold og drapstrusler mot sin egen datter og søster. -Kurdere går heller i fengsel en å ha en hore i familien, sier den 17 år gamle jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kurdiske mennene, far og sønn, er tiltalt for vold og drapstrulser mot sin egen datter og søster. De to mennene ble arrestert dagen før drapet på Fadime i januar. I dag begynte saken i Gøteborgs tingsrett.

- Ingen svensker kan forstå hvordan en kurder tenker. Når han han kaller en kvinne hore på kurdisk så er det det samme som å felle en dødsdom, sa jenta i retten i dag. - De går heller i fengsel enn å ha en hore i familien.

Familien kom til Sverige fra irakisk kurdistan på begynnelsen av nittitallet. Kort tid senere ble faren dømt for vold mot mora, og paret skilte seg.

I 1998 drepte eldstesønnen moren med kniv på åpen gate. Han ble dømt til fengsel på livstid. Datteren hadde til da bodd sammen med moren, men ble tvunget til å flytte sammen med faren etter drapet.

Hun oppgir at faren både har truet med å gifte henne bort og å drepe henne. Hun hevder også at faren og broren har brukt vold mot henne flere ganger. Nå bor datteren på hemmelig adresse.

- Jeg var bare seks år da jeg kom til Svergie. Jeg kan aldri bli en ekte kurdisk jente. Jeg vil bare være som andre tenåringer, jeg vil treffe mennesker og lære meg selv å kjenne, sa hun i retten i dag.

Hele Norges coronakart