Far og sønn var i Brasil for å se på nye forretningsmuligheter

Karsten Moholt (58) og Karsten Aleksander Moholt (35) og Kristian Berg Andersen (37) er de tre savnede nordmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): I dag klokken 13.00 er navnene på de to andre nordmennene om bord på det savnede Air France-flyet frigitt.

Karsten Moholt (58) og Karsten Aleksander Moholt (35), far og sønn begge fra Hordaland, var to av i alt tre norske statsborgere som nå fryktes omkommet etter at flyet forsvant utenfor kysten av Brasil.

Som Dagbladet skrev tidligere i dag, er 58-åringen hovedaksjonær og daglig leder i familieselskapet Karsten Moholt AS, som driver elektrisk- og mekanisk servicevirksomhet innen oljebransjen. Også sønnen på 35, som er utdannet senioringeniør, er medeier i selskapet, som har adresse i Michael Krohnsgate i Bergen.

På forretningsreise
- Far og sønn Moholt var i Brasil for å vurdere etablering av virksomhet der. De var altså på en forretningsreise og på veg hjem, sier advokat Robert Neverdal til Dagbladet.

Det vil bli konstituert ny daglig leder i selskapet Karsten Moholt AS og valgt nytt styre så snart det er praktisk mulig. Karsten Moholt var styreleder og sønnen Karsten Aleksander Moholt var styremedlem sammen med sin søster.

- Det som har skjedd er forforedelig trist for alle i selskapet. Det er blitt avholdt et møte med de ansatte i dag og opprettet et kriseteam til å ta seg av dem som trenger støtte og noen å snakke med. Bedriftshelsestjenesten og en prest er tilstede ved bedriften, sier advokat Neverdal.

Slår ring om pårørende
Karsten Moholt AS er et elektromekanisk verksted i Bergen, men har også et nytt verksted på Askøy. Selskapet konsentrerer virksomheten om alt fra reparasjon av elektromotorer og generatorer, til service-, tilstandskontroll og vedlikeholdsoppdrag for oljenæringen, industri og skipsfart.

Karsten Moholt har blant annet gjort vedlikehold på den prestisjetunge rakettriggen "Sea Launch" som Kværner er ansvarlig for, på oppdrag fra NASA.

<strong>SAVNET:</strong> I dag klokken 13.00 ble dette bildet av den savnede Kristian Berg Andersen (35) frigitt. Foto: Øyvind Hagen, StatoilHydro
SAVNET: I dag klokken 13.00 ble dette bildet av den savnede Kristian Berg Andersen (35) frigitt. Foto: Øyvind Hagen, StatoilHydro Vis mer

Prost Per Barsnes i Fana menighet forteller til Dagbladet at prester i hans menighet har bistått de pårørende siden den vanskelige nyheten kom i går kveld.

- Vi hadde en prest fra beredskapstjenesten ute hos dem i går og to prester i dag. Jeg holder løpende kontakt med disse prestene. Akkurat nå er vi en fase der vi slår ring om de pårørende, sier Barsnes til Dagbladet.

Tre StatoilHydro-ansatte
Allerede i går kveld ble det kjent at StatoilHydro-ansatte Kristian Berg Andersen (37) er den tredje av nordmennene om bord på flyet. 37-åringen jobbet som advokat for StatoilHydro-kontoret i Rio de Janeiro, og var på vei til et møte i Oslo.

I dag klokka 13.00 ble bildet av den savnede Kristian Berg Andersen frigitt.

Han etterlater seg norsk kone og to små barn, som er bosatt i Rio.

- Vi gjør alt for å bistå de savnedes familier, i tillegg til at sjømannskirken og andre nordmenn i Rio gjør en innsats, sier kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad til Dagbladet.

<strong>SAVNET:</strong> Daglig leder av Karsten Moholt AS, Karsten Moholt (58), er blant de tre norske savnede. Det er også sønnen hans. Foto: Stig Ottesen/Skipsrevyen
SAVNET: Daglig leder av Karsten Moholt AS, Karsten Moholt (58), er blant de tre norske savnede. Det er også sønnen hans. Foto: Stig Ottesen/Skipsrevyen Vis mer

Også to andre StatoilHydro-ansatte var passasjerer på det savnede flyet.

Norsk-islending
En tredje mann som er savnet, er Helge Gustafsson (44). Han er født og oppvokst på Askøy ved Bergen, men er islandsk statsborger ettersom faren er fra Island. De siste årene har han vært bosatt i byen Vitoria i Brasil.

- Han skulle fra Brasil til Angola på oppdrag, sier kommunikasjonssjef Lars Ole Bjørnsrud i FMC Kongsberg til Laagendalsposten.

Serviceingeniøren har familie både i Brasil og i Norge. Bjørnsrud sier selskapet nå konsentrerer seg om å ta hånd om de pårørende.

<strong>SAVNET:</strong> Karsten Aleksander Moholt (35). Foto: Easa
SAVNET: Karsten Aleksander Moholt (35). Foto: Easa Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer