Far og tenåringer tatt av snøskredet

De fløt oppå skredmassene og er i god behold, melder politiet.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Vest politidistrikt ble tre personer tatt av snøskred i Stardalen i Sunnfjord søndag ettermiddag. Alle er i god behold, fordi de fløt oppnå skredmassene og ble ikke begravd av snøen.

Det er snakk om far og to tenåringsbarn som ble tatt, mens mora unngikk skredet såvidt, ifølge politiet.

Rett over klokka 16 opplyser politiet om at det aktive søket er avsluttet.

- Ingen savnet eller skadd. Politiet har snakket med et 40-talls personer som har vært i fjellet, og sjekket en god del biler som var parkert i området.

300-400 meter bredt

Det var en stund uvisst om noen var tatt av skredet.

- Melder observerte seks personer i området før skredet gikk. Vi har ikke fått kontakt med disse, opplyste operasjonsleder Eivind Hellesund til Dagbladet klokka 13.30.

Han fortalte da at første patrulje var ankommet stedet, som ligger i et populært turområde nær vestenden av Jostedalsbreen.

- Skredet har gått høyt oppe, og det er ikke lett å komme seg opp - men vi ser det nede fra dalen, sa Hellesund.

Han opplyste at skredet anslagsvis er 300-400 meter bredt, med en skredkant på opp mot tre meter.

20 minutter senere hadde politiet fått kontakt med fire personer som var i skredområdet, alle i god behold.

- Vi jobber hektisk med å kartlegge om det har vært flere i området, skrev politiet, samtidig som de informerte om at det var meldt om to skred i området.

Krevende arbeid

Klokka 15.25 opplyste Hellesund at aksjonen fremdeles pågikk, og at det var uklart hvor mange som hadde befunnet seg i området.

- Det pågår fremdeles aktivt søk og etterretning om hvor mange som har vært i området. Foreløpig vet vi om 21 personer, fortalte han.

Operasjonslederen opplyste at kartleggingsarbeidet er krevende, selv om ingen var meldt savnet. Men det er på det rene at mange har vært i fjellet da raset gikk.

- Det kan være enslige turgåere, sa han.

Oddgeir Andersen, redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, opplyste i 13-tida at de er koblet inn i aksjonen.

- Vi har et redningshelikopter fra Florø på vei, og redningsressurser er sendt i retning skredet, sa Andersen til Dagbladet.

Farevarsel

Det er utstedt oransje farevarsel for snøskred - «betydelig snøskredfare» - i det aktuelle området.

Operasjonsleder Hellesund opplyste at store ressurser er iverksatt, med politi, ambulanse, luftambulanse, Røde Kors, Norske redningshunder og lavinehunder, i tillegg til nevnte redningshelikopter.

- Vi har egne rutiner for skredvarsling, og tar ingen sjanser, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer