Far og to barn savnet i natt

RÆLINGEN (Dagbladet): Alt disponibelt mannskap ble seint i går kveld satt inn i letingen etter en 34 år gammel far og hans to barn på ti og tolv år som er savnet etter en skogstur i går kveld. Både faren og de to barna er lokalkjente i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren, de to barna og familiens schæfer-hund gikk ut fra boligen på Grini i Rælingen ved 14-tida i går. Planen var at de skulle kombinere skogsturen med å hente juletre.

 Da de ikke kom hjem til avtalt tid, varslet familien Romerike politikammer kl 19.40. Politiet anså situasjonen som så alvorlig at det ble slått storalarm. Alt disponibelt mannskap, innkludert fire hunde-patruljer, lette i natt etter de savnede. Utover natten stilte også hovedredningssentralen på Sola et helikopter og store styrker til disposisjon.

  Ennå ved 11-tida i morges har letemannskapene ikke funnet spor etter de tre.

Dårlig kledd

Ifølge politiet og redningsledelsen ved Sola var faren og barna normalt godt kledd for en søndagstur i marka, men de er langt fra kledd for å overnatte ute. De har heller ikke med utstyr eller mat.

  Ledelsen ved Hovedredningssentralen på Sola opplyste til Dagbladet seint i går kveld at et helikopter skulle settes inn i letingen fordi faren til de to barna røyker, og derfor ville ha mulighet til å tenne bål, noe helikopteret vil observere.

  Ettersom faren regnes som svært godt kjent i området, er det heller ikke grunn til å tro at han og barna går omkring i stummende mørke. Derfor håper man at ikke faren har skadet seg slik at han er i stand til å tenne bål.

Farlig is

Helikopterletingen ble innstilt etter midnatt uten at noen spor var funnet.

 Etter det Dagbladet får opplyst fulgte politihundene ved midnatt spor som gikk fra badeplassen Myrdammen, ikke langt fra riksvei 120, og innover i skogen mot Nordbysjøen.

 Letemannskapene håpet bare at sporene ikke gikk ut på noen av de islagte vannene; ikke minst fordi isen på de mindre vannene er utrygg, noe som også gjør letingen risikofylt. En av hundepatruljene gikk gjennom isen uten at noen ble skadd.

HYTTER:</B> Politiførstebetjent Bjørn Teigen ... håper de har tatt seg inn på en hytte ...