Far og to sønner tatt for drap på Halsnøy

60-åring ble trolig slått ihjel i sitt eget hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

•  Mistenkelig dødsfall
•  
Naboer så slåsskamp

(Dagbladet.no): Politiet har i løpet av dagen pågrepet fire menn, som dermed automatisk er siktet for drapet på den 60 år gamle mannen fra Halsnøy.

Ifølge TV2 Nettavisen dreier det seg om en 61-åring og hans to sønner, samt en ung mann. Politiet kan ikke bekrefte dette.

Mennene vil bli siktet for forsettlig eller overlagt drap. 

- Etterforskningen så langt konkluderer med at mannen er blitt utsatt for en straffbar handling, skriver Kvinnherad-politiet i en pressemelding.

Én løslatt

Alle de fire pågrepne kommer fra Sunnhordland, men ingen av dem er hjemmehørende i det lille øysamfunnet der offeret bodde.

Så langt er kun én av mennene avhørt. En av dem vil bli løslatt, mens de tre andre vil bli framstilt for varetektsfengsling i Bergen i morgen. Personen som er løslatt er fortsatt siktet.

- Det var en etterforskningsavgjørelse som vi måtte ta. Vi kan ikke gi mer detaljer rundt det, sier politiadvokat Kjetil Kvalvik ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

BODDE ALENE: Mannen ble funnet død av tilfeldig besøkende. Drapet ryster det lille øysamfunnet. Foto: LARS MAGNE SJO
BODDE ALENE: Mannen ble funnet død av tilfeldig besøkende. Drapet ryster det lille øysamfunnet. Foto: LARS MAGNE SJO Vis mer

Han vil heller ikke gå ut med alder eller kjønn på de siktede.

Stump vold 

Den drepte 61-åringen ble funnet innenfor inngangsdøra til eneboligen sin i bygda Sæbøvik klokka 19.15 onsdag kveld. Mannen var påført store skader, og politiet ble umiddelbart varslet.


Politiet kalte dødsfallet mistenkelig, men det var ingen tvil om at de trodde mannen ble drept.

- Funn på åstedet og dødsårsaken gjør at vi etterforsker dette veldig intenst som et mistenkelig dødsfall, sa politiadvokat Kjetil Kvalvik ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no i formiddag.

Mannen døde av skadene han var påført. Foreløpige undersøkelser tydet ifølge VG på at han ble slått ihjel.

Politiet avventer en obduksjonsrapport før de kan fastslå endelig dødsårsak eller hva som forårsaket skadene, men de bekrefter at 60-åringen døde som følge av stump vold.

Etterlyser vitner

Det lokale politiet har fått teknisk og taktisk bistand fra tre kriminalteknikere og tre etterforskere fra Bergen, samt to krimteknikere fra Nye Kripos i Oslo.

Siden i går har teknikerne finkjemmet 60-åringens bolig. Nye Kripos er fortsatt på stedet.

- De tekniske undersøkelsene vil fortsette utover dagen, sa politiadvokat Kvalvik til Dagbladet.no tidligere i dag.

Taktiske etterforskere prøver nå å kartlegge avdødes bevegelser de siste dagene før han ble funnet drept. I den sammenheng etterlyser de vitner som kan sitte på opplysninger.

- Vi ønsker kontakt med folk som har vært i Sæbøvik sentrum fra 18 -19-tida til midnatt onsdag kveld, sier politiførstebetjent Sigurd Børve ved Kvinnherad lensmannskontor til Dagbladet.no.

- Slåsskamp

Avdødes nabo, Gudrun Olsen, hevder hun så to personer i håndgemeng inne i mannens bolig kvelden før han ble funnet.


- Tirsdag klokka 23.40 så jeg konturene av to personer i vinduet i ytterdøra. Jeg kunne ikke se hvem det var, men det så ut som de sloss, sa Olsen til Dagbladet i går kveld.

Fem ungdommer hevder de så to personer på trappa til 61-åringen samme kveld.

- Vi så to ukjente menn som sto på trappa og kikket inn i avdødes hus. Jeg vurderte faktisk å spørre dem hva de skulle der, men jeg lot det være, sier en av ungdommene til Bergens Tidende.

De nærmeste naboene skal ikke ha hørt bråk utenom det vanlige fra mannens bolig i tidsrommet.

DREPT: Seint i går kveld ble drapsofferet båret ut av politiets kriminalteknikere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer