Far og tre barn til rette

Gjensynet kunne ikke ha vært hjerteligere. I fire timer jaktet ti snøscooterpatruljer og flere hunder på de savnede skiløperne. På hytta i Veggli satt Hege og ventet på familien sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokka 01.30 kom gladmeldinga Hege Thomassen hadde ventet på. Mannen (40), dattera (12), sønnen (14) og kameraten hans (14) hadde tatt seg inn i ei hytte og var i god behold.

Da hadde redningsmannskaper trålet området rundt Vegglifjellet siden klokka 21.

- Det har vært spente timer, men nå er jeg bare lettet. Lensmannen har vært til uvurderlig støtte, fortalte kvinnen til Dagbladet :på nettet like etter klokken 02. Da var mannen og barna på vei hjem.

En halv time seinere kunne hun kaste seg i armene på Anders. Tross mange timer ute i snøværet, var formen god.

Det var Rjukan Røde Kors som fant de savnede i en hytte fire kilometer innenfor Telemark-grensa. Det er om lag en mil fra hytta i Buskerud. Politiet vet ikke hvor langt eller lenge skiløperne har gått før de bestemte seg for å bryte seg inn i hytta i Skjervdalen.

- Terrenget er lett. Det er mange hytter i nærheten. Dessuten er det mildt, bare et par minusgrader og nå har det sluttet å snø her. Vi håper og tror dette skal gå bra, men vi må bare leite, sa Fossan til Dagbladet :på nettet da leiteaksjonen nettopp hadde startet.

Familien skal være fra Eidehavn utenfor Arendal. De låner hytta sju kilometer vest for Veggli.

Antall snøscooterpatruljer økte fra fire til rundt ti etter midnatt. Hovedredningssentralen hadde et helikopter klart hvis de savnede ikke var funnet innen lysets frambrudd.

Lensmannbetjent Hans Fossan ved Flesberg lensmannskontor som ledet leteaksjonen opplyste til Dagbladet :på nettet at skiløperne var skikkelig utstyrt for skituren, blant annet med kart og kompass, men uten mat.

GODKLEMMEN: Det var en lettet Hege Thomassen som endelig fikk omfavne mannen Anders klokken halv tre i natt.