Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far og tre sønner dømt

Drev storstilt hasj- og kjeltringliga fra egen bolig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet.no skrev i august om Tøyen-familien som politiet mener er en av hovedstadens mest kriminelle familier.

Nå er far og tre sønner dømt i Oslo Tingrett. Og familieboligen på Tøyen samt en annen eiendom og store verdier er inndratt av retten.

Den 45 år gamle faren, og fire sønner på 17, 21, 23 og 24 har vært svært aktive skurker. Her er noen av tiltalepunktene:

 • Drevet hasjsalg i stor stil fra familiens bopel og andre steder i Oslo.

  Politiet mener faren og de tre eldste sønnene har omsatt minst 40 kilo hasjisj i løpet av 2005, for til sammen 3,5 millioner kroner.

  I familiehjemmet fant politiet store mengder hasj, marihuana og kokain gjemt i alt fra vegger og dører til takrenner. Det ble også funnet store mengder kontanter politiet mener stammer fra narkotikahandel.

 • Ulovlig besittelse av våpen

  Sønnen på 21 år er tiltalt for å ha oppbevart et stjålet AG3 automatgevær og diverse ammunisjon som også ble funnet i familiehjemmet under razziaen.

 • Innbrudd og tyveri fra spilleautomater

  Sønnene skal ifølge tiltalen ha brutt seg inn med slegge i Narvesen-kiosken på Tøyen og tømt to spilleautomater for tilsammen 31 000 kroner. De skal også ha brutt seg inn i en av redningsselskapets biler og stjålet 80 000 kroner i mynter.

  De skal også ha forsøkt seg på andre innbrudd, blant annet en Malik\'s-restaurant.

 • Forsikringssvindel og falsk forklaring

  Faren skal ifølge tiltalen ha fått den ene sønnen til å tenne på sin BMW, for så å melde den stjålet til politiet og forsikringsselskapet Gjensidige. Faren skal også ha sendt inn skademelding på at verdier for 188 000 kroner var frastjålet bopelen i et innbrudd. Politiet mener ingen av disse gjenstandene fantes, eller ble tatt.

 • Biltyveri

  Den ene sønnen skal ha stjålet en Ford Escort og kjørt rundt i Oslo med denne før den ble hensatt i Tåsenveien.

  Valutasmugling

  Faren skal ulovlig ha ført 400 000 kroner ut av landet og til Pakistan uten å oppgi dette til tollvesenet.

 • Trusler og ordensforstyrrelser

  Faren skal ha truet med å drepe politiets etterforsker i en samtale med barnevernskonsulentene som ble brakt inn i saken etter razziaen.

  «Jeg skal drepe NN, jeg og (sønnens navn) skal drepe NN og det gjør ikke noe om vi kommer i fengsel».

  Trusselen kom da faren ble spurt av barnevernskonsulentene hvordan det gikk med de tre eldste sønnene som da satt varetektsfengslet.

  Den ene sønnen, 21-åringen, skal i tillegg ha dyttet og hindret politiet under en pågripelse i mai i fjor.

  Alle de nevnte tiltalepunktene skal ha skjedd i løpet av et drøyt halvår i fjor - bortsett i fra valutasmuglingen, som skal ha skjedd i 2004.

  Retten fant faren og tre av sønnene skyldige i de fleste punktene de stod tiltalt for. Saken mot den fjerde sønnen ble utsatt på grunn av hans helsetilstand.

  Den 50 sider lange dommen er rystende lesning om en familie helt utenom det vanlige.

 • Faren er dømt til sju års fengsel.

  To eiendommer, inkludert familieboligen på Tøyen er indratt. Det samme er smykker og verdigjenstander for flere hundre tusen kroner.

 • Sønnen på 23 er dømt til fem års fengsel.
 • Sønnen på 21 er dømt til seks år og seks måneders fengsel.
 • Sønnen på 17 er dømt til 270 timers samfunnsstraff.

  Videre er alle de fire dømt til å tilbakebetale store pengesummer for å erstatte tyvegods og hærverk.

image: Far og tre sønner dømt