Får omstridt pris: Her lander privatflyet

Her lander privatflyet til Muslim World Leagues leder i Norge. Saudi-Arabias ambassade og tyske livvaktbiler sto klare til å ta ham imot. I Oslo ventet Høyre-profilen Aamir J. Sheikh.

HENTET PÅ FLYSTRIPA: Tyske livvaktbiler og en bil fra den saudiarabiske ambassaden sto klare for å ta ham imot, da Muslim World League-leder Mohammed al-Issa landet i Norge seint torsdag kveld. Foto: Frank Karlsen
HENTET PÅ FLYSTRIPA: Tyske livvaktbiler og en bil fra den saudiarabiske ambassaden sto klare for å ta ham imot, da Muslim World League-leder Mohammed al-Issa landet i Norge seint torsdag kveld. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN, NATT TIL FREDAG: Klokka nærmer seg midnatt. VIP-terminalen på Gardermoen er dekket av tykk tåke. Utenfor hovedinngangen på terminalbygget står en svart Mercedes S-klasse, tilhørende Saudi-Arabias ambassade i Oslo.

Gjennom tåka skjærer først de skarpe frontlysene til to tyskregistrerte, svarte Mercedeser. Bilene har kjørt fra Tyskland til Norge. Nå ruller de rolig ut på flystripa.

Den kraftige motoren til et Bombardier 5000 privatfly bryter stillheten. Flyet lander raskt, og Mercedesene ruller opp i posisjon.

Ut stiger Mohammed al-Issa – nå leder for den religiøse organisasjonen Muslim World League, tidligere justisminister i Saudi-Arabia og verdig benevnelsen His Excellency i hjemlandet. Noen måneder forsinket på grunn av coronapandemien, har Mohammed al-Issa nå ankommet Norge for å motta «Brobyggerprisen».

Millionoverføringene

Prisen deles ut av Høyre-politiker Aamir J. Sheikh og organisasjonen «14. Augustkomiteen» hvert år. Årets utdeling, som fant sted i Operaen i Bjørvika i Oslo mandag kveld, er omstridt:

I begrunnelsen for hvorfor al-Issa blir tildelt «Brobyggerprisen» heter det at juryen mener al-Issa er en ledende global stemme for moderat islam og en nøkkelperson i å bekjempe ekstremistisk ideologi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.