Får på pelsen for revejakt

I helga ble prins William for første gang fotografert på revejakt med sin far, og det ble ramaskrik. Britene mener Charles og sønnene deltar i en politisk kampanje mot hundeforbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsen på den hvite hesten er ikke like uskyldsrein som i eventyret. William (17) og Harry (15) har arvet mer fra faren enn de utstående ørene - de liker også god, gammeldags revejakt. Eller blir de brukt av faren i en politisk kampanje? England er delt i to i revejakt-spørsmålet. I helga blusset debatten opp igjen.

- Politisk kampanje

Da Charles og William la ut i skogene sammen med 200 andre jegere nær Charles' fritidseiendom Hihghgrove vest for London, var demonstrantene på plass. De ropte slagord og uttrykte seg i sterke ordelag mot at Charles lærer guttene en av sine favorittidretter.

- Charles prøver åpenbart å påvirke parlamentsmedlemmer til å avvise et forbud fordi han selv liker revejakt, sa tals-personen John Hooper i «The League Against Cruel Sports» - en forening mot slemme id-retter.

Harry på mc

Debatten omkring revejakt fra hest er en gammel traver i England. Forbudet som John Hooper snakker om, er Tony Blairs forslag om å forby bruk av hunder i revejakta.

Syttenåringen William kusket hesten kyndig over slettene mens broren Harry fulgte deler av jakta fra en motorsykkel han var passasjer på. Bildene av prinsen på den hvite hesten ble trykt i lørdagsavisene i England og satte debatten i gang på puber over hele øyriket.

Får støtte

Søndag samlet over 20000 mennesker seg i en demonstrasjon i byen Exeter sørvest i England og protesterte mot Tony Blairs forslag om jaktforbudet. De mente at revejakta er med på å opprettholde næringsgrunnlaget på bygdene i England og ga sin indirekte støtte til Charles og guttene.

Og hvis jaktforbudet blir nedstemt i parlamentet, ser det ut som om Chales har vært den lureste reven av dem alle.