Får på pelsen

Dyrebeskyttelsen Norge ønsker å flå pelsdyrnæringen når de to hovedfiendene møtes i retten i dag. For første gang må pelsdyrnæringen svare på anklager om umenneskelige tilstander i bransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AV OLE-CHRISTIAN TRONSTAD


DEMONSTRERTE: NOAH støttet Dyrebeskyttelsen.

Rettsaken mellom to tilfeldig valgte representanter fra pelsdyrnæringen og Dyrebeskyttelsen Norge startet i Eidsvoll Herredsrett i dag. Utfallet av saken kan få konsekvenser for hvordan vi i framtida skal holde kulda fra kroppen. Dersom Dyrebeskyttelsen får det som de vil, vil det ikke bli produsert så mye som en minkkrave i Norge i framtida. «Pelsdyrhold er dyremishandling satt i system», mener generalsekretær i Dyrebeskyttelsen Tatjana Kapstøe.

Lovstridig

Dyrevernere mener pelsnæringen bryter dyrevernloven ved å holde dyra i bur. Mens Dyrebeskyttelsen sloss mot pelsprodusene på Eidsvoll, forsøkte leder av NOAH, Siri Martinsen å overbevise Osloborgerne at pelsbruk er moralsk forkastelig. I formiddag demonstrerte hun sammen med andre NOAH-medlemmer på Egertorget i Oslo. Utkledd i gamle pelser forsøkte de å avdekke «pelsindustriens sanne ansikter».

- Jeg forsøker å få i stand en diskusjon med pelsbrukere som passerer, sier Siri Martinsen til Dagbladet :på nettet. Men det er klart at det er forskell på eldre folk som går med en gammel persianer og en ung person med ny reveskinnskåpe, mener hun.

Juks med fuskepels

Martinsen innrømmer at hun har tatt feil av virkelighetstro fuskepelser.

- Det hender jeg bommer, og jeg ser ikke helt poenget i å ha på seg et plagg som symboliserer dyrs lidelser på den måten. Men det viktigste er at dyr slipper lidelser, mener Siri Martinsen.