Får pepper for sang om Walker Lindh

Countrysangeren Steve Earle er i hardt vær etter å ha skrevet en «upatriotisk» sang om den amerikanske talibanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et par dager etter at John Walker Lindh erklærte seg skyldig etter tiltalen i amerikansk rett, havner han i nyhetsbildet i USA igjen. Denne gangen ufrivillig.

Den amerikanske countrysangeren Steve Earle har skrevet en låt om ham på sitt neste album «Jerusalem» som slippes i september, og den har foreløpig slått årlig an blant patritoiske amerikanere.

I sangen skildrer Earl Walker som en gutt som er fremmedgjort av alt vellykket og pent rundt seg og finner trøst i Allahs ord.

Flere markante personer i musikkmiljøet i Nashville har allerede avskrevet sangen som upatriotisk, og plateprater Steve Gill er nådeløs i kritikken.

- Vi kommer til å spille låta en gang, og så forsvinner plata ut i søppelkassa der den hører hjemme, sier han til CNN. Gill mener Earle har skrevet den kontroversielle sangen for å skape blest om en dalende karriere.

Plata tar opp mange kontroversielle tema, som konflikten i Midt-Østen, politiske konspirasjonsteorier, og sosiale spørsmål.

Earle har tidligere vært i hardt vær etter å ha erklært seg selv som marxist, og samtidig vært en aktiv forkjemper for avskaffelsen av dødsstraff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer