Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får politiet til å se rødt

- Tenker overhodet ikke på andre enn seg selv.

TETT I TETT: Lørdag delte Øst politidistrikt bilder fra parkeringsplassen ved Nordbytjernet i Ullensaker, til skrekk og advarsel for andre bilister. Foto: Politiet
TETT I TETT: Lørdag delte Øst politidistrikt bilder fra parkeringsplassen ved Nordbytjernet i Ullensaker, til skrekk og advarsel for andre bilister. Foto: Politiet Vis mer

«Uvettig parkering».

Slik oppsummerer Øst politidistrikt meldingene de har mottatt lørdag, om tettpakkede badeplasser og utfartssteder i politidistriktet.

Politiet har derfor sett seg nødt til å dele flere parkeringsplass-bilder til skrekk og advarsel, og gir klar beskjed til tur- og badeklare bilister:

- Dette skaper store utfordringer for nødetatene hvis vi må raskt fram for å redde liv. Sjekk at det er god plass for våre kjøretøy, også store brannbiler, å passere før du forlater bilen, skriver politiet på Twitter.

REAGERER: - Det er ganske frustrerende at man ikke kan tenke på sine medmennesker, sier operasjonsleder Tom Sandberg om «uvettig parkering» ved badeplasser og utfartssteder lørdag. Her ved Nordbytjernet. Foto: Politiet
REAGERER: - Det er ganske frustrerende at man ikke kan tenke på sine medmennesker, sier operasjonsleder Tom Sandberg om «uvettig parkering» ved badeplasser og utfartssteder lørdag. Her ved Nordbytjernet. Foto: Politiet Vis mer

- Parkerer som blinde

Operasjonsleder Tom Sandberg sparer ikke på kruttet da Dagbladet ber ham utdype hvorfor politiet nå går ut og advarer:

- Vi har fått mange meldinger om at folk parkerer som blinde i nærheten av badeplasser, og tenker overhodet ikke på andre enn seg selv.

Sandberg oppfordrer bilister til å gå i seg selv:

- Hvis det skulle skje en drukningsulykke med et av barna dine, for eksempel, trenger ambulanse, brannvesenet med dykkere og politiet å komme fram. Får vi ikke kommet fram, får vi ikke hjulpet, og i slike situasjoner teller sekundene.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Risikerer at bilen blir tauet vekk

Operasjonslederen spår at parkering kan bli en problemstilling over hele Norge i sommer, når mange skal feriere i hjemlandet.

Han har følgende råd for å få til «vettig» parkering:

- Bruk huet når du parkerer. Kanskje kan du parkere lenger unna, så det ikke blir så tettpakket. Eller ta sykkelen eller gå. Eller ta buss. Det går busser til mange slike steder, sier Sandberg.

Han påpeker at det er ulovlig å parkere slik at nødetatene ikke kommer fram. Konsekvensen kan bli alt fra parkeringsgebyr til at bilen blir tauet vekk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!