Får prikk for dårlig folkeskikk

Elevene ved Øystre Slidre barne- og ungdomsskole i Oppland får prikker hvis de ikke følger reglene. Det har resultert i mindre mobbing og mer ro i timene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØYSTRE SLIDRE (Dagbladet): -  Før var det bråkete i klassen, nå har det blitt mye mer ro. Men det er litt strengt med prikker, synes Silje Nordtorp (12).

I Dagbladet i går gikk pedagoger og forskere ut og manet til mer folkeskikk blant barn. Det har Øystre Slidre barne- og ungdomsskole gjort noe med. Der har de innført prikkbelastning for å få elevene til å oppføre seg bedre.

Etter fire uker med prikkbelastning har elevene ved skolen i Oppland blitt flinkere til å følge reglene. For det straffer seg å sluntre unna. En brutt regel gir en prikk i loggboka for å ha brukt av andres tid. Får elevene mer enn seks prikker på ei uke, må de sitte igjen en time etter skoletid og gjøre oppgaver.

-  Første uka var det veldig mange som måtte sitte igjen. Nå har de verste bråkmakerne skjerpet seg, sier tiendeklassingen Magnhild Skattebu (15).

-  Litt for strengt

Skolen har innført 19 standarder for å få til et godt miljø. Men elevene er ikke like glade for alle reglene.

-  Det blir litt for strengt å få prikk for å glemme å spørre om å gå på do eller å hente ei bok i timen, mener Inger Johanne Hegde Næss (14).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer