Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får pris for bok om angsten i Liverpool

Stig Inge Bjørnebye gir pengene til fattige barn.

 PRISBELØNT:  Den suksessrike fotballproffen Stig Inge Bjørnenye under lanseringen av boka "Løsrivelse" i august i år. Nå er Bjørnebye prisbelønt for sin beretning om den andre siden av suksesshistorien. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
PRISBELØNT: Den suksessrike fotballproffen Stig Inge Bjørnenye under lanseringen av boka "Løsrivelse" i august i år. Nå er Bjørnebye prisbelønt for sin beretning om den andre siden av suksesshistorien. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Stig Inge Bjørnebye får Åpenhetsprisen 2009. Prispengene vil han gi videre til et prosjekt blant fattige barn og unge.

Åpenhetsprisen deles ut av foreningen Mental Helse og Helsedirektoratet i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse.

Bjørnebye ga i august ut boken «Løsrivelse» der han forteller om både ensomhet, angst og selvforakt i forbindelse med livet som kjendis og fotballproff i Liverpool.

Anne Grethe Klunderud, leder av Mental Helse, sier til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at det viktige med historien er at den viser at angst og selvforakt ikke kjenner noen klasseforhold.


Mindre tungt å bære

- Mennesker som tør å dele historiene sine med andre trengs, fordi følelsene, ensomheten og ikke minst skammen blir mindre tung å bære, påpeker Klunderud.

Bjørnebye synes prisen er en hyggelig anerkjennelse.

- Da har jeg nådd noen med budskapet mitt, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han kan fortelle om positive reaksjoner på boken.


- Har betydd noe

- Jeg har følt stor grad av takknemlighet blant publikum. Det var litt overraskende, men jeg skjønner nå at jeg har betydd noe på akkurat det området, sier han.

Pengene fra Åpenhetsprisen, 10.000 kroner, vil han gi til Misjonsalliansen som driver prosjektet «Fotball Krysser Grenser» i Bolivia.

Åpenhetsprisen deles ut hvert år til en person som har gjort et særlig bidrag for å skape åpenhet om psykisk helse.

De som har fått prisen tidligere er Finn Abrahamsen, Paal-André Grinderud, Simon Flem Devold, Marco Elsafadi og Sarita Skagenes. (NTB).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling