- Får psykoser og mister synet

20 personer alvorlig syke de siste 14 dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo går nå ut og advarer mot farlige rohypnol-tabletter som omsettes i Oslo.

I løpet av de siste ukene har politiet i fått en rekke meldinger om personer som er blitt innlagt på sykehus etter å ha inntatt tabletter de trodde var Rohypnol.

- Vi snakker her om piratprodukter. Det ser ut som vanlige tabletter, og er en god etterligning, men de er svært farlige, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til Dagbladet.no.

De siste 14 dagene har over 20 mennesker fått symptomer på alvorlig psykose etter å ha tatt de angivelige Rohypnol-tablettene. Politiet går ut med advarselen av hensyn til brukernes liv og helse.

- De som har brukt disse pillene har fått psykoser som har vart i flere døgn og flere rapporterer også at de har mistet synet, sier Stølen.

- Vi kan ikke sitte og se på dette, og må derfor advare folk nå, sier han.

Politiet har fått inn en tablett som er sendt til analyse og nærmere undersøkelser. Politiet etterforsker også hvor pillene stammer fra, og hvem som har solgt dem. Men de vet foreløpig vi ikke hvilket virkestoff det dreier seg om.

- Det kan være at disse pillene reagerer når de blir inntatt sammen med andre rusmidler, og at det er en kombinasjon, men det kan også være pillene i seg selv. Vi ber derfor alle brukere om å være ytterst forsiktige, sier Stølen.

FARLIG: De farlige pilene ser nesten nøyaktig ut som disse vanlige rohypnoltablettene, men er noe mattere på overflaten. Foto: Sveinung Uddu Ystad
FARLIG: De farlige pilene ser nesten nøyaktig ut som disse vanlige rohypnoltablettene, men er noe mattere på overflaten. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

De omtalte tablettene er hvite og likner vanlig Rohypnol av utseende, men er noe mattere på overflaten.

- De ser nesten identiske ut som vanlige tabletter, sier Stølen.

- Får psykoser og mister synet