Får «pungshot»-kritikk

Nye studenter ved Norges Handelshøyskole bedt om å drikke tequila fra pungen på medelever.

FESTER: Nye elevene ved Norges Handelshøyskole ble bedt om å drikke tequila fra pungen på medelever under fadderuka. 
Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / Scanpix.
FESTER: Nye elevene ved Norges Handelshøyskole ble bedt om å drikke tequila fra pungen på medelever under fadderuka. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under årets fadderuke på Norges Handelshøyskole (NHH) skal nye studenter ha blitt oppfordret til å drikke tequila fra andre studenters punger og vise fram puppene for å få poeng.

Hver høst arrangerer høyskoler og universiteter fadderuke for nye studenter som skal ønskes velkommen til studiene. Innholdet varierer, men felles for de fleste fadderukene er at der konsumeres alkohol. Store mengder.

Studentavisa K7Bulletin skriver om pung-shot kritikken og flere andre seksualiserte aktiviteter ha stått på programmet for fadderbarna.

Ville blitt stoppet - Vi er absolutt åpne for å vurdere om man skal ha strengere krav til aktivitetene som foregår på barene, forteller Dina Mikalsen, leder av kjernestyret ved handelshøyskolen til k7bulletin.no.

Kjernestyret kontrollerer alle barene og aktivitetene før pup-til-pub-runden, men blant annet pungshotingen fikk de ikke med seg.

- Disse aktivitetene er ikke godkjent av oss, men påført på listene over aktiviteter i ettertid. Vi har ikke oppdaget dette, det ville selvfølgelig blitt stoppet, sier Mikalsen.

Simulering av sexstillinger I tillegg til den uortodokse formen for drikking og oppfordringen om å kle av seg på overkroppen, skal andre aktiviteter ha innholdt simulering av sexstillinger og slikking av krem fra eldre studenters nakne kropper.

Den tradisjonelle runden gjennomføres hvert år ved at fadderbarna går fra pub til pub, og gjennomfører forskjellige oppgaver mot poeng. Opplegget på pubene legges opp av de forskjellige underutvalgene og interessegruppene på Handelshøyskolen.

Oppleves ubehagelig Flere av de nye studentene har ifølge K7Bulletin opplevd aktivitetene som ubehagelig, og trekker da frem bestemte barer og grupper som spesielt drøye.

Dina Mikalsen i kjernestyret understreker at studenter ikke skal føle seg presset til noe som helst under fadderuka.

- Vi har fokusert på at det er nulltoleranse for både drikke- og intimitetspress. I tillegg har vi oppfordret både fadderbarn og faddere til å si ifra om de blir satt i ubehagelige situasjoner, sier hun til nettstedet.

I kommentarfeltet til saken er det delte meninger om aktivitetene har gått for langt eller ikke. I ett av innleggene står det:

- Nei, førstekulluken har ikke «gått for langt». Hvis noen finner en aktivitet under pub-til-pub runden ukomfortabel, står de fritt til å la være å gjennomføre den. Det får være grenser for i hvilken utstrekning man skal frita nye studenter for å ta ansvar for egne handlinger.