Får råd fra klimabøller

Frp støtter seg på klimaforskere tilknyttet oljegiganten ExxonMobil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg sa Frp\'s landsstyre nei til at Norge skal følge Kyoto-avtalen. Begrunnelsen var at «kritiske røster ikke tas tilstrekkelig på alvor» av FNs klimapanel.

Dagbladet har fått tilgang til et notat med forskere Frp mener ikke er hørt av klimapanelet. En kryssjekk Dagbladet har gjort av Frp\'s forskerliste og Greenpeace sitt register over forskere som kan knyttes til Exxon, viser at 43 av forskerne på lista er tilknyttet forskningsinstitusjoner som er sponset av Exxon.

Den amerikanske oljegiganten ExxonMobil omtales av miljøvernorganisasjoner som verdens største klimabølle og jobber aktivt mot tiltak som skal redusere utslipp av klimagasser. Ifølge den amerikanske forskningsorganisasjonen Union of Concerned Scientist, har Exxon brukt over 100 millioner dollar på å finansiere klimaskeptikere siden 1998.

Frp\'s energipolitiske talsmann, Kjetil Solvik Olsen har skrevet notatet, men sier han ikke sjekket bakgrunnen til forskerne han viste til. -

 Lista er en rask liste med noen navn vi har observert er kritiske til klimapanelet. Vi bruker dem ikke som sannhetsvitner, men for å vise at det fins en større debatt utenfor Norge, sier Solvik Olsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer