Får såpevann i springen

MEFJORDVÆR i Troms (Dagbladet): Kommunen brukte 2,2 millioner på nytt vannverk, men resultatet er nedslående: Nyvinningen kan ikke levere drikkevann, bare skum- og såpevann!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ennå vet ingen når og om fadesen kan rettes opp. For utbedringer lar seg ikke enkelt utføre når servicemannen bor mer enn 2000 kilometer unna.

- Vi kjøpte anlegget hos et firma i Larvik, og reparatøren kan trolig ikke reise til Nord-Norge før i slutten av måneden. Folk får bare smøre seg med litt tålmodighet, sier teknisk sjef Even Bertnsen i Berg kommune.

Koker vann

- Veldig trasig. Vi gledet oss jo veldig til å få dette moderne vannverket på plass.

Men tross alt må vi jo bare flire av vannverkforviklingene, sier pensjonist Elly Kristoffersen.

Flaggene gikk til topps da det moderne vannverket sto ferdig. Flere år med kokepåbud skulle være over i Senja-bygda. Slik ble det ikke. For ut av ledningsnettet fra det nye og kostbare anlegget kommer det ikke annet enn såpe og skum. Derfor er det avstengt og ute av drift. Bygdefolket må fortsatt bruke - og koke - vannet fra det gamle og nedslitte vannverket.

- Vi er vel lykkelige så lenge vi får kokt middagspotetene, flirer Elly Kristoffersen.

Doseringsfeil

- Vi har vansker med doseringen av vaskemiddelet som skal rense filter og rør i selve anlegget.

Alt dette er svært beklagelig og jeg forstår jo at folk ikke synes det er særlig imponerende, sier teknisk sjef Berntsen.