Får seks måneder i tysk fengsel

28-åringen som er siktet for drapet i Stavanger, ble i dag varetektsfengslet for seks måneder i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SYKE (Dagbladet): Byrettsjustitiarius Winfried Delitzsch i byen Syke nær Bremen, sier at den kvinnelige dommeren fant at alle tre forutsetninger for fengsling - begrunnet mistanke om at han står bak drapet, overhengende fare for flukt og gjerningens alvorlighetsgrad - er til stede.

Den foreløpige siktelsen lyder på forsettlig drap, eller «totschlag» som det heter på tysk. Det har en strafferamme på 5-15 år.

- Dette betyr ikke at statsadvokaten ikke vil tiltale ham for drap, en forbrytelse som i Tyskland har en minimumsstraff på livsvarig fengsel, sier Delitzsch.

I henhold til tysk lov skal tiltalen foreligge innen seks måneder. I løpet av denne tiden skal det også fastsettes et tidspunkt for hovedforhandling. Når 28-åringen har vært tre måneder i varetekt, skal en byrettsdommer godkjenne at forutsetningen for fengsling fortsatt er til stede.

- Gi faen!

Byrettsjustitiarius Delitzsch sier til Dagbladet at det etter tysk lov ikke er mulig for myndighetene å utlevere mannen til Norge.

- Heller ikke hvis 28-åringen selv ber om det, har vi mulighet for å etterkomme et slikt ønske, sier Delitzsch.

På vei ut av rettslokalet spurte Dagbladet 28-åringen, som var iført håndjern, om han har erkjent seg skyldig i drap.

- Det skal du gi faen i! skrek han tilbake.

- Skal vi hilse hjem og si det da? spør Dagbladet.

- Ja, og dere kan dra til helvete, ropte den siktede. Så ble han ført inn i den ventende politibilen. Avviste skyld

Utleveres ikke

TATT I TYSKLAND: Stavangermannen er siktet for drap på Eli Synnøve Høyland. I dag ble han fengslet i småbyen Syke nær Bremen, der faren bor.