Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far sexchattet med 17-åring på jobben mens ettåringen døde i den glovarme bilen

Dommeren viste Justin Ross Harris (36) ingen nåde.

TRAGEDIE: Lille Cooper (1) var fanget i bilens barnesete i syv timer, og døde som følge av skadene. Nå er faren dømt til livstid i fengsel. Video: CNN. Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En dommer har dømt Justin Ross Harris (36) til livsvarig fengsel etter at han etterlot sønnen på 22 måneder i baksetet på bilen.

Tragedien skjedde i juni 2014, en varm sommerdag i staten Georgia i USA.

Påstår han glemte ungen i bilen

Harris dro ut med sønnen Cooper for å spise frokost, og hevder at han glemte å levere ham i barnehagen som lå noen få hundre meter fra arbeidsplassen hans.

I løpet av dagen spiste han lunsj med kolleger, snakket på telefon med sin kone og jobbet som vanlig, skriver CNN.

Etter arbeidsdagens slutt skulle Harris møte noen venner på kino. Etter å ha kjørt noen minutter gikk den grusomme sannheten opp for ham. Da hadde sønnen Cooper vært fastspent i den glovarme bilen i over syv timer.

Levde et dobbeltliv

- Den eneste dommen som er riktig for en så grusom handling er fengsel på livstid, sa assisterende statsadvokat Chuck Boring i retten.

Påtalemyndighetene kom fram til at hendelsen var gjort med overlegg, for at Harris skulle komme seg ut av forpliktelsene som familiefar. Retten mente han levde et dobbeltliv.

Harris utvekslet tekstmeldinger med seksuelt innhold og bilder med seks forskjellige kvinner samme dag som sønnen var fastspent i bilen.

Dommer Mary Staley Clark dømte ham til 20 års fengsel for barnemishandling og 10 års fengsel for seksuell utnyttelse av barn. Samme dag som sønnen døde hadde han sexchattet med en 17 år gammel jente. Han ba blant annet om bilder av brystene hennes.

- Tragisk ulykke

I retten sa Harris' kone Leanna Taylor at hun er overbevist om at Coopers dødsfall var en tragisk ulykke. Hun fortalte retten at Harris aldri ville ha gjort noe slikt med vilje, og beskrev ham som en engasjert familiefar.

Juryen konkluderte i november med at Harris handlet med overlegg og kjente ham skyldig. I går ble han dømt til fengsel på livstid, uten mulighet for benådning.

Justin Ross Harris på sin side hevder fortsatt sin uskyld. Det er ventet at dommen blir anket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!