Far siktet etter at baby døde i badebalje

- Vi er ikke sikre på dødsårsaken, men en av hypotesene går ut på at barnet har fått i seg vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En mann er siktet for å ha hensatt sitt barn i en hjelpeløs tilstand etter at en fire måneder gammel baby døde i Sarpsborg i februar.

Den foreløpige obduksjonsrapporten kunne ikke påvise noen ytre skader, men etter vitnebeskrivelser er faren siktet fordi politiet mistenker at han har etterlatt barnet i en badebalje på badet.

- Vi er ikke sikre på dødsårsaken, men en av hypotesene går ut på at barnet har fått i seg vann, sier politiadvokat Anette Sogn i Øst politidistrikt til NRK.

I forrige uke ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud de første to ukene. Sarpsborg tingretts avgjørelse ble anket til Borgarting lagmannsrett, som avviste anken. Siktede og hans advokat har ennå ikke tatt stilling til om de skal anke fengslingskjennelsen til Høyesterett.

- Han mener forklaringen som har kommet, er feil. Han er ulykkelig over det som har hendt, men mener han ikke kan klandres, sier mannens forsvarer, advokat Thorer Ytterbøl.

Det var 16. februar at politiet ble tilkalt til leiligheten i Sarpsborg sentrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer