Far siktet for drap på sønn

Mens moren var på krisesenter, skal faren ha tatt livet av sin 13 år gamle sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): I følge naboer Dagbladet har snakket med, skal politiet tidligere ha rykket ut til den samme leiligheten på grunn av husbråk.

- Det er godt kjent i nabolaget at det var svært vanskelige familieforhold, og kona var nå på krisesenter, sier Espen Sørensen (34) til Dagbladet.

Han er en av de nærmeste naboene til den rammede familien.

Politiet fikk melding om saken klokka 16.37 i går ettermiddag, og det var siktede selv som varslet om at en person var død.

Pågrepet

13-åringen ble funnet drept i sin egen bolig på Nedre Stavset på Byåsen i Trondheim.

Hans 44 år gamle far ble pågrepet på åstedet. Han er nå siktet for forsettlig drap.

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk, forteller operativ uteleder Roar Selvnes til Dagbladet.

Far siktet for drap på sønn

Drapet skjedde i en kommunal bolig med totalt fire utleieleiligheter, bare noen hundre meter fra Stavset skole og cirka et par kilometer fra stedet hvor det skjedde en annen familietragedie for bare halvannen uke siden. Da var det en 45 år gammel kvinne som i følge politiet tok livet av seg selv og sine to døtre på ti og tolv år.

Tekniske undersøkelser

Tekniske etterforskere fra politiet ankom åstedet klokka 18.40 i går kveld, og de forlot stedet like før klokka 21. Da var den drepte nettopp fraktet ut, og politiets sperringer ble også opphevet.

- Leiligheten er avlåst og plombert. De tekniske etterforskerne kommer tilbake mandag, for å fortsette åstedsgranskningen, opplysete operativ uteleder Selvnes.

Politiet var i går svært tilbakeholdne med opplysninger. Det ble bare sendt ut en kort pressemelding, underskrevet av kriminalvaktleder Berit Wibe Hilmarsen, der det ble bekreftet at en mann er pågrepet og siktet for drap, etter at en 13 år gammel gutt ble funnet død.

Politiet bekrefter også at den avdøde gutten og siktede er i familie med hverandre. Etter hva Dagbladet har fått opplyst på annet hold, skal siktede være far til den drepte 13-åringen.

Sørgende ungdommer 

Et stort antall sørgende ungdommer samlet seg i går kveld foran huset, hvor drapet fant sted. Mange gråt og holdt omkring hverandre.

- Det er forferdelig tragisk det som har skjedd. Dette er ellers et fredelig strøk, og den drepte 13-åringen var en kjempegutt, sier Espen Sørensen, som bor i en av de andre leilighetene i den kommunale boligen, hvor drapet fant sted.

ÅSTEDET: En gutt (13) ble ble tatt livet av i en kommunal bolig på Byåsen i Trondheim. Her bæres han ut av boligen. Hans far er siktet for drapet. Foto: Tom E.  Østhuus/ Dagbladet
ÅSTEDET: En gutt (13) ble ble tatt livet av i en kommunal bolig på Byåsen i Trondheim. Her bæres han ut av boligen. Hans far er siktet for drapet. Foto: Tom E. Østhuus/ Dagbladet Vis mer
TRAGISK: Nabo Espen Sørensen synes at 13-åringen var en kjempegutt. Sørensen synes hendelsen er tragisk.
SAMLET SEG Venner av den drepte gutten samlet seg foran åstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer