Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alvorlig voldshendelse på Toten:

Far siktet for drapsforsøk på 15-åring

En 15-åring ble funnet livløs på en adresse i Toten i dag tidlig. Nå er hans far siktet for drapsforsøk.

SE TV: En person er siktet etter en alvorlig voldshendelse på Toten. Fornærmede ble sendt til Ullevål sykehus med livstruende skader. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Klokka 08.38 i dag tidlig fikk politiet i Innlandet melding om en alvorlig voldshendelse på Toten. To timer seinere informerte politiet om at en person var livstruende skadd.

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag, forteller politiinspektør Linn Hilde Fosso at fornærmede er en 15 år gammel gutt.

Det er guttens far som er pågrepet og siktet for drapsforsøk. Politiet beskriver pågripelsen som udramatisk.

PRESSEKONFERANSE: Påtaleansvarlig Mari Lauritzen Hasle og politiinspektør Linn Hilde Fosso Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Påtaleansvarlig Mari Lauritzen Hasle og politiinspektør Linn Hilde Fosso Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Fant livløs 15-åring

- Bakgrunnen for at vi ønsker å formidle informasjon til pressen er en melding politiet fikk i dag klokka 08.38. Meldingen gjorde at flere patruljer rykket ut til en privatadresse. På stedet fant politiet en livløs 15 år gammel gutt, sier politiinspektør Linn Hilde Fosso.

Tidligere i dag bekreftet politiets operasjonsleder overfor Dagbladet at de fikk melding om voldshendelsen av en person inne i det gjeldende huset.

Første patrulje på stedet iverksatte umiddelbart livreddende tiltak. Dette fortsatte de med til ambulanse og seinere luftambulanse kom til stedet.

- 15-åringen er nå flydd med luftambulansen til Ullevål sykehus og er kritisk skadd, sier Fosso.

TOTEN: En 15 år gammel gutt ble onsdag morgen funnet kritisk skadd etter en voldshendelse i en privatbolig i Østre Toten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TOTEN: En 15 år gammel gutt ble onsdag morgen funnet kritisk skadd etter en voldshendelse i en privatbolig i Østre Toten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Siktede har fått oppnevnt forsvarer og er i avhør nå. Pårørende har blitt varslet.

Varetektsfengsling i morgen

Politiinspektøren beskriver selve hendelsen som en dramatisk familietragedie som har rammet hele bygda.

- Jeg vil forsikre om at politiet har, med alle tilgjengelige ressurser, iverksatt etterforsking i saken og vi vil fortsette med etterforsking, avhør og så videre utover ettermiddagen og kvelden, sier Fosso.

Av hensyn til politiets videre etterforskning og de berørte i saken vil det ikke bli gitt noen nærmere detaljer rundt siktelsen nå eller hans forklaring i avhør, opplyser politiet.

- Vi tar sikte på å begjære vedkommende varetektsfengslet i Gjøvik tingrett i morgen, sier påtaleansvarlig Mari Lauritzen Hasle.

Et vitne sier til Oppland Arbeiderblad at han hørte skrik og rop, og han løp til eneboligen. Der sto det en kvinne som ropte om hjelp.

Krisestab

Klokka 11.30 informerer Østre Toten kommune på sin nettside at rådmannen har satt krisestab.

- Dette er en tragisk hendelse som berører et helt lokalsamfunn, uttaler kommunen.

Kriseteam og øvrige tjenester i kommunen følger opp alle berørte, opplyses det om.

Innlandet politidistrikt etterforsker saken og Kripos bistår med tekniske undersøkelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media