Donald Trump:

Får skryt fra uventet hold

Donald Trumps holdning til vaksiner har skapt både positive og negative reaksjoner.

VAKSINERING: Donald Trump skaper splittelse etter han, under et intervju på lille julaften, uttalte seg positivt om vaksinen. Video: Candace/YouTube Vis mer
Publisert

Onsdag fikk den amerikanske podkastverten og vaksinemotstanderen Candace Owens besøk av den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump i showet sitt, «The Daily Wire».

Etter at Owens hadde kalt vaksinene for «ren ondskap» og stilt spørsmål ved effektiviteten, tok Trump til motmæle og forsvarte den.

- Vaksinen virker. Noen mennesker tar den ikke. Det er de som blir veldig syke og havner på sykehus, men det er fortsatt deres valg, og tar du vaksinen, så er du beskyttet, sa den tidligere presidenten, ifølge The Independent.

Trump la også til at han hadde fått tre vaksinedoser, og at alle har fungert svært godt.

STØTTER VAKSINE: USAs tidligere president, Donald Trump, er svært positiv til coronavaksinene. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB
STØTTER VAKSINE: USAs tidligere president, Donald Trump, er svært positiv til coronavaksinene. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB Vis mer

- Ikke på Internett

Fredag stilte Owens opp i en ny livestream, der hun fortalte hva hun tenkte om Trumps vaksinestøtte.

Der hevdet hun at Trumps støtte til vaksinene kommer av at han leser sine nyheter via «mainstream media», som de fleste andre.

- Jeg har sett andre eldre mennesker som har det samme perspektivet. Det er som at de kommer fra ei tid før Internett og tror på alt som blir presentert for dem, sa hun.

Deretter kom hun med en nok en beskyldning mot ham:

- Jeg tror ikke at Trump er på Internett, eller at han nødvendigvis bruker det for å finne ut av ting.

- Det beste på årevis

Den tidligere presidenten får også ros etter intervjuet. Politisk kommentator i CNN Christopher Michael Cilliza skriver at uttalelsene er det beste Trump har gjort på årevis.

- Nå er det verdt å merke seg at Trump kunne vært en kraftfull talsmann for vaksinene langt tidligere, men nå bærer han i det minste et visst ansvar for republikanerne som nekter å ta vaksinen, skriver Cilliza.

Også Bidens pressesekretær, Jen Psaki, hyller Trump på Twitter:

- Jeg vil bare gjenta tidligere presidents Trump om sikkerheten og effekten til vaksinene. God jul, ta en oppfriskningsdose, oppfordrer hun.

- Ødela alt

Uttalelsene har midlertidig ikke skapt bare positive reaksjoner. Radiovert og tidligere Trump-støttespiller Alex Jones er svært klar på hva han mener om saken.

- Jeg er ferdig med ham. Han ødela alt for seg selv, sier Jones.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer