Vis mer

- Far slo og sparket datteren (4) i barnehagen

Tiltalt for vold og for å ha kalt datteren for en hore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var tirsdag 28. april i fjor på ettermiddagen at den 53 år gamle faren ifølge tiltalen skal ha dyttet sin fire år gamle datter slik at hun falt, sparket henne gjentatte ganger mot kroppen og deretter slått henne i ansiktet med flat hånd.

I tillegg til den omfattende volden skal faren ha kalt fireåringen for en hore.

Episoden fant ifølge tiltalen sted i Dynekilen barnehage i Oslo.

ForsvarsløsHandlingen skjedde mot en forsvarsløs person, heter det i tiltalen fra Oslo politidistrikt.

- Min klient har forklart at episoden aldri har funnet sted. Han sier dette er noe et vitne har funnet på, sier 53-åringens forsvarer Jan Magne Birkeland til Dagbladet.

Ifølge Birkeland bor faren og datteren fortsatt sammen med mannens kone og andre felles barn. Advokaten opplyser at barnevernet er blitt koblet inn, men at familien fortsatt bor sammen.

- Hyggelig- Min klient sier han var i barnehagen den dagen for å hente datteren, men at det som står beskrevet i tiltalen aldri fant sted. Snarere har de ansatte i barnehagen et inntrykk av ham som en rolig og hyggelig mann, sier Birkeland.

Han mener også at mannen aldri skulle vært tiltalt etter §219, «for grovt å ha øvet vold mot eller på annen måte ha krenket slektning i rett nedstigende linje», men kun for legemsfornærmelse, §228.

Det er satt av én dag til saken i Oslo tingrett.