Får smågutter til å stikke hånda i avklippet lomme

Kripos er satt inn i letingen etter en mann som lurer smågutter til å stikke hånda inn i bukselomma hans. Mannen har fjernet fôret, og går uten underbukse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed ender småguttene med ufrivillig å beføle kjønnsorganet hans. Politiet mener det er snakk om minst 58 ofre i forskjellige deler av landet, skriver VG. De fleste ofrene skal være gutter i 8-12 årsalderen.

Mannen forteller ofte at han har en nøkkel eller en papirlapp i bukselomma. Han sier så til gutten at han har for store hender til å komme ned i lomma selv, og lurer på om gutten kan hjelpe ham.

- I flere av sakene er det snakk om både seksuelle handlinger og seksuell omgang. Denne mannen - eller disse mennene - vil vi svært gjerne stoppe, sier politioverbetjent Håvard Aksnes i Kripos.

Han understreker at det kan være mer enn én «lommemann», men at det mellom mange av sakene er så store likhetstrekk at mye tyder på at en og samme mann står bak mange av overgrepene.

Aksnes frykter at det er store mørketall i denne saken. Mannen har slått til i idrettshaller, på lekeplasser, tivoliområder, fotballbaner og andre steder der det ferdes unge gutter.

NTB