<strong>FÅR SNAKKE:</strong> Barnefaren får i dag snakke med døtrene sine for første gang siden kidnappingen. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
FÅR SNAKKE: Barnefaren får i dag snakke med døtrene sine for første gang siden kidnappingen. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Får snakke med jentene sine for første gang siden kidnappingen

- Det blir tøft, jeg vet ikke hva de fikk med seg, sier barnefaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Natt til mandag ble to tenåringsjenter kidnappet og bortført fra farens (47) hjem i Åmli i Agder.

47-åringen ble brutalt overfalt og pådro seg skader i nyrene, kragebeinet, samt en kuttskade i tåa. En langvarig barnefordelingssak ligger til grunn for overfallet.

- Det blir tøft Tenåringsjentene er nå tatt hånd om av barnevernet, etter at moren meldte seg for politiet i går. Dermed får endelig faren snakket med jentene, for første gang etter den brutale bortføringen.

- Det blir tøft å snakke med dem, jeg vet ikke hvordan jentene har hatt det etter bortføringen. Det jeg vet, er at de har det bra nå, ifølge barnevernet, sier faren til Dagbladet.

Overfallet på barnefaren skjedde om natta mens jentene lå og sov. Faren mener jentene må ha våknet av inntrengerne, for så å bli ført ut forbi stedet der han lå overmannet.

- Jeg vet ikke hva de fikk med seg. De gikk i hvert fall forbi der jeg lå med et teppe over meg, med flere menn som holdt meg nede. De våknet antagelig av støyen før det kom noen inn på soverommet.

- Det var nok en veldig traumatisk opplevelse, sier barnefaren.

- Hva kommer du til å si til jentene når du får snakke med dem igjen?

- Det er ikke noe man kan forberede seg på, jeg får bare ta det som det kommer, sier barenfaren, som er på vei til legevakta med den vonde tåa si når Dagbladet snakker med ham.

Fått mye støtte 47-åringen sier han nå går en tøff tid i møte.

- Det er tre saker som kommer til å pågå. Jeg går til rettssak mot mor. Politiet går til sak mot inntrengerne - og eventuelt mor. I tillegg er det en barnevernssak.

Håpet er å få jentene tilbake til Åmli, slik at de kan bo med ham.

- Jeg stoler på at barnevernet gjør det beste for ungene. Kommer de tilbake hit, så blir jeg lykkelig. Jeg må smøre meg med tålmodighet mens politiet gjør ferdig jobben sin, sier 47-åringen.

- Har du fått mye støtte fra lokalmiljøet på Åmli?

- Det har vært helt enormt med støtte. Hele lokalsamfunnet kjenner jentene, siden de har vært her nesten hele sommerferien og opplevd dem på turer og i samfunnet ellers. For dem er dette bare sjokkerende, sier barnefaren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer