Får sønnene hjem

Etter mer enn sju års kamp får Hafiz Gul Mohammed og kona Kali Begum sine to adoptivsønner endelig hjem til Oslo. Sorg og savn ble til glede da avgjørelsen fra UDI kom i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå håper foreldrene at sønnene kommer til Norge fra Pakistan så fort som mulig. Ekteparet er ahmadi-muslimer og skal feire høytiden eid når fasten er over i januar. Nå kan de feire som en samlet familie for første gang på mange år.

- Vi tror vi må takke den nye regjeringen for dette. Vi har ventet i så mange år, sier Hafiz Gul Mohammed.
Foreldrene måtte til slutt få bevis fra en pakistansk rett om at de fikk ansvaret for guttene for 12 år siden.

Tobarnsfaren, som er norsk statsborger, kom til Norge i 1987 etter å ha flyktet fra den pakistanske delen av Kashmir. Kona Kali Begum fikk raskt familiegjenforening med sin mann. Men norske myndigheter ville ikke slippe inn Ibrahim og Asghar som ekteparet adopterte da de var 17 dager og tre år gamle.

Fordi barnas biologiske foreldre er i live, mente byråkratene at guttene kunne bo med dem. Det hjalp lite at de ikke har noen kontakt med sitt biologiske opphav.

Advokat Trygve Tveter øyner nå håp også i andre saker:

- Jeg vil tro denne saken nå vil bety en åpning for dem som ønsker få andre enn sine biologiske barn til Norge, sier han.

<B>KJEMPET I SJU ÅR:</B> De har grått mange tårer etter adoptivsønnene. Etter sju års kamp, åpner norske justismyndigheter døra for de to guttene.
<B>Hafiz Gul Mohammed og Kali Begum</B>