Får sprøyterom i Oslo ett år til

Bystyret redder sprøyterommet fra nedleggelse.

PÅ TINGET:  Etter at Frp-byråd Sylvi Listhaug foreslo å legge ned sprøyterommet har rusmisbrukerne protestert. Krav om fortsatt sprøyterom var et at de viktigste kravene da Arild Knutsen og foreningen for human narkotikapoltikk møtte Frps nestleder Per Arne Olsen og en rekke andre politikere på Stortinget i forrige uke. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
PÅ TINGET: Etter at Frp-byråd Sylvi Listhaug foreslo å legge ned sprøyterommet har rusmisbrukerne protestert. Krav om fortsatt sprøyterom var et at de viktigste kravene da Arild Knutsen og foreningen for human narkotikapoltikk møtte Frps nestleder Per Arne Olsen og en rekke andre politikere på Stortinget i forrige uke. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Da byrådet la fram sitt forslag til budsjett for neste år, ble det klart at Sylvi Listhaug ikke så seg råd til å opprettholde tilbudet til hovedstadens rusmisbrukere med et eget sprøyterom.

7,5 millionerMen nå har Oslo bystyret, med Venstre i spissen, sikret fortsatt sprøyterom i Storgata i Oslo. I budsjettforliket mellom KrF, H og Frp har Venstre, til tross for den ansvarlig byrådens pengemangel, greid å finne de 7,5 sårt tiltrengte millionene for å opprettholde sprøyterommet.

- I dag er jeg bare lett og glad. Dette har vært viktig for partiet vårt å få på plass, sier leder i Oslo Venstre og medlem av bystyrets helse- og sosialkomité, Toril Berge.

Det har lenge vært usikkert hvorvidt sprøyterommet vil fortsette å holde åpent etter at Sylvi Listhaug gjorde det klart at hun ikke hadde penger til sprøyterom. Nylig var Borge Andersen (50) og Arild Knutsen i foreningen for human narkotikapolitikk på Stortinget for å overtale politikerne til å beholde sprøyterommet.

- Ikke så lettEtter møtet på Stortinget med de narkomane i forrige uke gikk både Frp-leder Siv Jensen og hennes nestleder, Per Arne Olsen ut og sa de håpet Frp ville snu og gjøre om forslaget om å nedlegge sprøyterommet i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer