Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Får stå for Pers regning

Frps parlamentariske leder roser Siv Jensens lederskap.

AVSLAPPET: Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, tar utsagnene i Per Sandbergs biografi med knusende ro.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVSLAPPET: Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, tar utsagnene i Per Sandbergs biografi med knusende ro. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Boka er Pers subjektive oppfatning av en del ting. Det lever vi godt med, sier Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet til Dagbladet.

Leser boka Nesvik hadde i ettermiddag skaffet seg boka, og satt og leste på sitt kontor. I finanskomiteen jobbes det med enighet mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre, så Nesvik holder seg i beredskap dersom de trenger hans bistand. Men i ettermiddag satte han seg altså ned med boka.

- Jeg må jo lese den ettersom media spør om den hele tiden, sier han.

Fantastisk leder Han gjentar at boka er Sandbergs versjon som han ikke har behov for å kommentere ytterligere, men til kritikken av Siv Jensens lederskap vil han si følgende:

- Siv er en flott leder. Hun har bragt partiet et steg videre på en svært positiv måte gjennom sine lederegenskaper. Jeg kan ikke se at det er noe negativt i å søke konsensus  og sørge for at partiet står samlet.  Det er en del av partidemokratiet. Det at hun har involvert medlemmene i arbeidet på en fantastisk måte, har løftet partiet, sier Nesvik til Dagbladet.

Takket nei I biografien forteller Sandberg blant annet at han følte seg som en forræder etter å ha bestemt seg for å avstå fra å bli med i Solberg-regjeringen.

- Ja, jeg leser boka når den kommer.

Jeg klarer ikke å engasjere meg så mye om innholdet, som hittil ikke er bygd på annet enn løsrevne sitater, sier Frp-veteranen.

Udramatisk Han minner om at Per Sandberg har vært med på å utforme partiets politikk i mange år.

- Man kan være enig eller uenig med det Per skriver i sin selvbiografi.

Men det er Pers oppfatning og det får stå for hans regning.  Jeg anser det ganske udramatisk og klarer ikke å heise meg til de store høyder, sier Harald Tom Nesvik.