Far, stemor og bestemor drept

Tromsø rammes av sorg etter at ny drapstragedie rammet byen. To lokale skoler i kriseberedskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet.no):  I et vanligvis stille nabolag i Tromsdalen ble det slått full drapsalarm i går, da politiet tok seg inn i en bolighus og fant tre drepte - to kvinner og en mann.

De tre var et ektepar og mannens mor, ifølge Bladet Tromsø.

Kriseberedskap
Den 38-årige leieboeren i huset, som har bodd på adressen siden i høst, er siktet for trippeldrapet.

Ektemannen (43) etterlater seg barn fra et tidligere forhold, som er i skolealder. De er bosatt i Tromsø og to skoler er satt i kriseberedskap og flagger i dag på halv stang.

Kvinnen (35) var aktiv i den lokale idretten og jobbet som forsker, mens hennes ektemann var ansatt ved en maritim forskningsinstitusjon.

De to giftet seg i fjor vinter og hadde nylig kjøpt og flyttet inn i boligen som nå har blitt åstedet for trippeldrapet, ifølge Bladet Tromsø.

Fra skitur
Politiet mener drapene er begått av leieboeren - i parets del av huset. Politiet har ikke konkludert med når drapene er begått. Lørdag kom de hjem fra en skitur og det kan være siste gang de var i kontakt med noen utenfor huset.

- De var så hyggelige, og vi slo av en prat utenfor vår felles garasje. Da ble jeg også presentert for guttenes bestemor, sier en nabo til Bladet Tromsø.

Denne naboens leietaker hadde et godt inntrykk av den drapssiktede 38-åringen. Han var ofte opp tidlig.

- Han måket snø og virket veldig hyggelig. Han sa hei hver gang vi traff hverandre, sier hun til avisa.

Erkjenner
Til Bladet Tromsø sier mannens forsvarer, Ulf E. Hansen, at hans klient glimtvis har tilkjennegitt at han skjønner hva han har gjort.

- Hans psykiske tilstand gjør at han trenger kvalifisert hjelp, sier Hansen til avisa om hvorfor han ba politiet stoppe avhørene.

Åstedet for drapene er i Tomasjordveien, som ligger på fastlandet øst for Tromsøya. Blant lokalbefolkningen går husrekken der åstedet ligger under klengenavnet «professorboligene», ettersom de ble bygd på begynnelsen av 70-tallet for å huse ansatte ved universitetet i Tromsø.

«Professor- boligene»
Huset går over to etasjer og har felles inngang for 1. etasjen og uteleieseksjonen. I underetasjen er det innredet en utleiedel med eget kjøkken og bad.

Bladet Tromsø  skriver i dag at de to drepte som hadde fast bopel i huset overtok eiendommen 17. oktober i fjor og flyttet inn i november 2008.

Drapene skjedde i følge politiet i 1. etasjen og skal være utført med et stikkvåpen.

Fire drap i 2009
23 januer i år ble Tromsø rammet tragedien der polititjenstemannen Rolv-Are Pettersen skjøt ned og drepte sin ekskjæreste, Kristin Kjelstrup.

Nå har en ny tragedie igjen rammet Tromsø.

Ifølge en oversikt utarbeidet av Bladet Tromsø har har ti mennesker blitt drept i Tromsø siden 1996. I fire av tilfellene konkluderes det med at gjerningspersonen har psykiske problemer. I to tilfeller har gjerningspersonen tatt sitt eget liv.

BÅRET UT: De tre drapsofrene ble båret ut av boligen søndag kveld. Foto: Marius Fiskum
BÅRET UT: De tre drapsofrene ble båret ut av boligen søndag kveld. Foto: Marius Fiskum Vis mer

Drapet og selvdrapet i januar i år vakte stor oppmerksomhet fordi dramaet utspilte seg ved en barneskole.

Psykiske problemer
Ifølge politiet og den siktede 38-åringens advokat er mannen som selv hevder å være gjerningspersonen etter trippeldrapet i psykisk ubalanse og trenger medisinsk oppfølging.

Nå varsler Universitetssykehuset i Nord-Norge at de vil undersøke den siktedes forhistorie.

- Dette er en forferdelig hendelse og det er naturlig at man spør seg om psykiatrien kan ha sviktet på en eller annen måte, sier klinikksjef ved allmennpsykiatrisk klinikk, Magnus P. Hald til avisa.

INFORMERTE: Politimester Truls Fyhn (tv) på pressekonferansen etter at tre personer ble funnet drept i en leilighet i Tromsø søndag ettermiddag. De drepte er to kvinner og en mann. Politistasjonssjef Knut Pettersen og overbetjent Einar Pettersen (th) deltok også på pressekomferansen.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
INFORMERTE: Politimester Truls Fyhn (tv) på pressekonferansen etter at tre personer ble funnet drept i en leilighet i Tromsø søndag ettermiddag. De drepte er to kvinner og en mann. Politistasjonssjef Knut Pettersen og overbetjent Einar Pettersen (th) deltok også på pressekomferansen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer