Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får «stjele» George Michaels superhit

Superstjernen George Michael er kjent som en av artisthimmelens mest gretne og nykkebefengte gubber. Men da Oslo-gruppa Flava To Da Bone banket på og lurte på om de kunne få «stjele» en av sangene hans, fikk de primadonnaens velsignelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utrolig herlig, jubler Flava To Da Bones produsent og kreative hjerne, David Eriksen.

- Folk i plateselskapet og ellers i bransjen hadde ingen tro på at dette skulle gå, påpeker han.

Det er den gamle George Michael-hiten «Careless Whisper» som har vært stridens eple. Flava To Da Bone ønsket å bruke Michaels refreng i den egenprodusert låta «Guilty Feet».

- De fleste tok det for gitt at Michael ville si nei. Det er mange drittsekker i denne bransjen, og George Michael er ikke akkurat kjent som den letteste å ha med å gjøre, sier Eriksen, vel vitende om at vokalgruppa Bjelleklang høsten 1990 fikk en kald skulder fra superstjernen etter å ha spilt inn hans «Faith» i norsk versjon - «Feit».

Men Flava fikk altså Michaels godkjenning.

- Dette gikk overraskende glatt. Spesielt stort er det for meg som er superfan av George Michael, sier Eriksen som nå kan skryte av at han har skrevet en låt «sammen med» George Michael.

- Låta blir nå kreditert herrene George Michael, Andrew Ridgeley og David Eriksen. Er det ikke strålende, flirer Eriksen.

Den første singelen fra Flava To Da Bones album nummer to er ute denne uka. Albumet «Closer» kommer den 13. januar, der også en versjon av Tom Pettys «Freefallin'» blir å høre. Litt seinere kommer «Guilty Feet» som egen singel.