Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får støtte etter miljøkrangel

Olje- og energiministeren Ola Borten Moes kontroversielle miljøutspill falt i god jord hos hans egne.

ENIGE: Senterpartiets egne velgere er enige i Sp-nestleder Ola Borten Moes harde utspill mot miljøbevegelsen. Foto: Ole Morten Melgård
ENIGE: Senterpartiets egne velgere er enige i Sp-nestleder Ola Borten Moes harde utspill mot miljøbevegelsen. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje- og energiministeren opplever sterk støtte blant sine egne.

Hans utspill mot miljøorganisasjonene får støtte fra seks av ti Senterparti-velgere, ifølge en undersøkelse som Sentio har laget for Nationen.Hver fjerde velger sympatiserer i stedet med miljøorganisasjonene i saken, ifølge målingen.

Særlig stor støtte får Moe fra Senterpartiets egne velgere. Seks av ti Sp-velgere sier at de støtter ham, skriver Nationen.

Mange enige Moe får også stor støtte fra velgerne til Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet. Velgerne til Arbeiderpartiet, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Rødt sympatiserer i større grad med miljøorganisasjonene.

Moe kom i hardt vær da han sa at han ville justere miljøbevegelsens virkelighetsoppfatning i energipolitikken. Miljøbevegelsen likte ikke uttalelsene, og Moe ble verbalt filleristet av Bellona-leder Frederic Hauge.

Undersøkelsen blir av Moe tolket som en seier.

- Det er morsomt å se at støtten fra Sp-ere er så tydelig og overveldende. Det stemmer også godt overens med tilbakemeldingene jeg har fått, sier Moe.

Bellona fornøyd Men Bellona er også fornøyd.

- Vi får støtte fra en firedel. Det synes jeg er ganske bra sett i lys av hvordan miljøsaken står i et land der klima er i ferd med å bli fortrengt av egoisme og grådighet. Vi har fått satt miljø på dagsorden. Det er ikke galt, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Hauge angrer ikke på sine uttalelser mot Moe.

- Med tanke på alle lederartiklene og drittslengingen vi har fått mot oss, ser det ut til at vi har stukket hull på en betent byll. Det kommer mye gørr ut, men det var nødvendig å gjøre det, sier Hauge. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling