Gunhild Nyborg på «Debatten»

Får støtte etter omstridt intervju: - Betyr veldig mye

Gunhild Alvik Nyborg fikk massive reaksjoner etter omstridt «Debatten»-intervju. Nå gir assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad henne rett. - Det betyr veldig mye, sier Nyborg.

FIKK KRITIKK: Både NRK, Fredrik Solvang og Gunhild Nyborg fikk krikk for denne «Debatten»-sendinga fra mars 2020. Video: NRK. 18. mars 2020 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Det er liten tvil om at Nyborg og enkelte av hennes svenske og danske kolleger traff godt med sine prediksjoner i mars 2020.», skriver assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i sin ferske bok «Kode rød».

- Jeg setter også veldig stor pris på at Nakstad, som jeg ser på som en av våre aller dyktigste fagpersoner, støttet de faglige vurderingene mine. Det betyr veldig mye, sier Gunhild Alvik Nyborg til Dagbladet.

Forskeren, legen og samfunnsøkonomen Nyborg ble kjent over natta da hun 17. mars i fjor satt i en lenestol i «Debatten»-studioet overfor programleder Fredrik Solvang.

Tirsdag denne uka, ett år og sju måneder seinere, var hun tilbake i samme studio. Denne gang sto hun overfor bokdebutant Nakstad, som gikk langt i å gi legekollegaen rett i de mye omtalte uttalelsene hennes fra året før.

Nyborg beskriver de to ulike opptredenene som «to forskjellige verdener».

- Når vi ser tilbake på programmet fra mars i fjor er det vanskelig for oss å huske hvor dramatisk den tida var. Det var ulikt noe annet de fleste av oss har opplevd, sier Nyborg.

- Tyskerne er på vei

Fem dager etter at statsminister Erna Solberg innførte de sterkeste inngrepene i folks liv siden andre verdenskrig, mente Nyborg at folk ennå ikke forsto alvoret i situasjonen. At det fantes en bedre, mer drastisk og hardere linje for myndighetene å legge seg på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer