Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får stryk av folket

Velgerne feller en knusende dom over Jens Stoltenberg som statsminister. Bare 14 prosent synes han gjør en god jobb. Ingen annen statsminister har noensinne stått lavere i kurs enn Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en fersk meningsmåling MMI har gjort for Dagbladet.

Helt siden Odvar Nordli var statsminister i 1980, har velgerne fått det samme spørsmålet: «Synes du... gjør en god, middels eller dårlig jobb som statsminister?»

Den historiske sammenlikningen viser at regjeringssjefer som sto midt i kraftigere politiske stormkast enn det Stoltenberg nå opplever, klatret høyere på barometeret.

  • På slutten av Odvar Nordlis regjeringstid, med store interne feider, blant annet om Reiulf Steens rolle, mente 37 prosent av velgerne at en svekket Nordli gjorde en god jobb.
  • Da Gro Harlem Brundtland i 1986 slet med økonomisk krise, devaluerte krona og skrev ut en bitter medisin for folk, mente likevel 21 prosent av folket at hun gjorde en god jobb.
  • Selv ikke Jan P. Syse klarte i sin korte tid som regjeringssjef å komme lenger ned på målingene enn Stoltenberg. Selv om han var svekket av avsløringer om regnskapsrot i sine private forretninger og sterke rivninger om EU, svarte 15 prosent at han gjorde en god jobb.
  • Og da folk vurderte Thorbjørn Jagland i januar 1997 - etter Terje Rød-Larsens Fideco-avgang og lengselen tilbake til landsmoder Gro - mente likevel 22 prosent at han gjorde en god jobb.

Etter Jens Stoltenbergs første fem måneder i sjefsstolen er det ikke flere enn 14 prosent som mener han gjør en god jobb. De eneste som verdsetter ham høyere, er Oslo-folk og de som tjener over 500 000 kroner.

LAVT I KURS: Bare 14 % av folket mener Jens Stoltenberg gjør en god jobb som statsminister.