Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Får svært lite informasjon fra kinesiske myndigheter

Utenriksdepartementet sier at norske mydnigheter har fått svært lite informasjon fra kinesiske myndigheter i saken mot Zhao Fei, både før og etter kunngjøringen av Fredsprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Norske myndigheter har fått svært lite informasjon fra kinesiske myndigheter i saken. Det kan ikke sies å være noen endring i denne situasjonen knyttet til noe spesielt tidspunkt, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet Kjetil Elsebutangen til Dagbladet.

Jiang Yu, talskvinne for kinesisk UD, sa 16. september at Zhao Fei trolig ikke vil bli utlevert, men rettsforfulgt i Kina. Utenriksdepartementet forholder seg til den ungarske kriminalsaken.

- Dette er en ungarsk kriminalsak. Vi er i dialog med ungarske myndigheter om deres etterforskning i saken. Denne dialogen er etablert som fast ukentlig rutine ved ambassaden i Budapest. UD er informert om at Ungarns ambassade i Beijing 19. oktober sendte et notat til det kinesiske utenriksdepartementet vedrørende forespørselen om rettslig assistanse. UD har spurt kinesiske myndigheter om informasjon i saken, men vi har ingen ny informasjon om rettsprosessen i Kina, sier Elsebutangen.

- UD skal overfor pårørende ha signalisert at samarbeidet med kinesiske myndigheter i saken er blitt vanskeligere etter kunngjøringen av årets Nobels fredspris. Stemmer det at UD har gitt slike signaler til familien?

- UD har overfor de pårørende generelt påpekt at det i denne saken er vanskelig for norske myndigheter å få informasjon fordi kinesiske myndigheter forholder seg til myndighetene i Ungarn, der drapet ble begått, sier Elsebutangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling