Får svar på likfunn i dag

Trolig Sissel Gugarden. Ingenting tyder på noe kriminelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Egersund håper å få svar i dag på om liket som ble funnet i vannet under et båthus er den savnede 45-åringen Sissel Gugarden.

- Vi har purret på odontologen, som skal gi oss endelig svar. Vi venter det i løpet av dagen i dag, sier politioverbetjent Bjørn Thorleif Vanvik til Dagbladet.no.

Liket ble funnet av en båteier lørdag 23. juni, og er trolig den savnede Sissel Gugarden (45) som forsvant 20. februar. Kvinnens veske ble funnet 26. februar ikke langt fra båthuset liket ble funnet for en drøy uke siden.

Vanvik sier til Dagbladet.no at det foreløpig ikke er funnet skader eller spor som tyder på at noe kriminelt har tilstøtt kvinnen før hun døde.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke avdekket noe straffbart. De ville ha sett om hun hadde skader. Selv om det ikke kan fastslåes ved sikkerhet er det mest nærliggende å tro at drukning er dødsårsaken, sier Vanvik.

Gugarden var sammen med samboeren på vei til utestedet Corner Pub i Egersund da hun forsvant. Samboeren har forklart at de skilte lag på veien fordi kvinnen ville gå innom en venninne, og møte ham på puben senere. Hun dukket aldri opp hjemme hos venninna.

Tross funnet av hennes veske og omfattende søk med dykkere i havnebassenget klarte ikke etterforskerne å løse forsvinningsgåten i vinter.

- Forsvinningssaker er det vanskeligste vi arbeider med, spesielt slike som denne, der det verken finnes vitner eller elektoniske spor, sier Vanvik.

FUNNET: Lørdag for en drøy uke siden ble et kvinnelik funnet under brygga i dette båthuset. Det er trolig den savnede Sissel Gugarden. Foto: Johan Aakre
FUNNET: Lørdag for en drøy uke siden ble et kvinnelik funnet under brygga i dette båthuset. Det er trolig den savnede Sissel Gugarden. Foto: Johan Aakre Vis mer

Hvis ordentologen i dag kan fastslå at det virkelig er den savnede kvinnen som er funnet, kan forsvinningssaken avsluttes selv om man kanskje aldri får svar på hvordan hun havnet i vannet.

FORSVANT: Sissel Gugarden (45) forsvant i februar. Hvis det er henne som er funnet, er det ingenting i obduksjonsrapporten som tyder på at noe kriminelt har skjedd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer