Får svaret innen ti dager

Testen som skal vise om jentebabyen Eva er en klone ventes om en ukes tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppa Clonaid som hevder å ha klonet babyen, skal bruke eksperter utenfor sekten til å gjøre de nødvendige DNA-testene som de mener vil bevise at de har laget en klone.

Sentrale eksperter sier at en standard DNA-profilering, den samme metoden som brukes i retten, for eksempel for å identifisere et lik, holder som bevis.

Mest sannsynlig vil ekspertene få DNAet som trengs for prøvene fra blodprøver fra mor og barn eller ved å ta en test ved å skrape innsiden av slimhinnene i munnen.

Om babyen er en klone, vil DNAet matche arvestoffet til kvinnen som hevdes å ha blitt klonet. Testene skal gjennomføres raskt, og vi får svaret innen ti dager, melder AP.

Men ekspertene er skeptiske.

Michael Guillen, tidligere forskningredaktør i ABC TV, fortalte reporterne på dagens pressekonferanse at et uavhengig lag av verdenseksperter skal samles for å gjøre DNA-testene. Guillen hevder at han ikke har sin lønn fra Clonaid.

- Dere kan fortsatt gå tilbake til kontorene deres og behandle meg som en løgner, dere har en uke på dere, sa forskningssjefen i Cloneaid, Brigitte Boisselier, ifølge nyhetsbyrået AP.

De fleste forskerne er allerede svært skeptiske til at hun har skapt den første menneskelige klonen. De kommer antakelig til å kreve fullt innsyn i hvordan DNA-testene tas før de setter noen lit til dagens kunngjøring.