Får svenske spesialbiler mot Obama-demonstranter

Norden i helspenn med nynazistmarsj, Obama-besøk og Køben-toppmøte i samme uke.

IKKE NOK: Oslopolitiet, her ved en demonstrasjon ved den danske ambassaden for to år siden, er ikke trygge på at deres egne biler er nok under Obama-besøket, og har rekvirert et betydelig antall spesialutrustede svenske biler. Arkivfoto: SCANPIX
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
IKKE NOK: Oslopolitiet, her ved en demonstrasjon ved den danske ambassaden for to år siden, er ikke trygge på at deres egne biler er nok under Obama-besøket, og har rekvirert et betydelig antall spesialutrustede svenske biler. Arkivfoto: SCANPIX Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Fra og med 9. desember får politiet i Norge, Danmark og Sverige noen av de mest intense dagene tjenestene har hatt.- Norden er veldig i fokus disse dagene, konstaterer stabsjef Johan Fredriksen ved Oslo politidistrikt, som har ansvaret for sikkerheten under Obamas besøk i Norge.

I eller ved alle landenes hovedsteder er det ventet store, potensielt voldelige demonstrasjoner nesten samtidig, men norsk politi har likevel fått løfter om bistand.

Svett programI går ble det bekreftet at president Barack Obama skal delta på klimatoppmøtet i København 9. desember, og setter dermed den danske hovedstaden på hodet igjen bare to måneder etter OL-snarvisitten i oktober.

Det er ventet at han lander på Gardermoen med Air Force One allerede samme kveld, og vil i så fall få seg en god natts søvn i Oslo før nobelprisutdelingen 10. desember, som også er tidenes sikkerhetsoperasjon på norsk jord.

Dagen etter er Oslo spektrum spekket med VIP-er og superkjendiser under nobelkonserten.

Bare noen timer etter at Obama-sirkuset er over, vil  nynazister og andre høyreekstreme grupper fra hele Norden 12. desember møtes til den årlige Salemmarsjen utenfor Stockholm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer