Får svi for annonseboikott

Expert-butikk tagget ned etter boikott av Shau-program.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De ansatte i Expert på Sortland har tyderlig fått merke motreaksjonene til bedriftens annonseboikott av TV 2 programmet «De 7 dødssyndene.»

Mandag morgen møtte de en arbeidsplass som var tagget ned med budskapet: «HANDLE PÅ EXPERT OG STØTT FINN JARLE SÆLE» og «JESUS ELSKER EXPERT».

Ifølge Vesterålen online skjønte først ikke daglig leder for butikken hva budskapet betød, men etter hvert forsto han sammenhengen. 

Expert var en av de første bedriftene som trakk sine annonser fra sendeflaten rundt det kontroversielle TV-programmet til Kristoffer Shau. 

Dette skjedde etter at den kristne avisa Norge i Dag startet en aksjon der de oppfordret til å boikotte varer produsert av leverandører som annonserte på TV 2 rundt Schau-programmet. Finn Jarle Sæle er redaktør i den lille avisa.


Ytringsfrihet


- Vi registrerer at noen har tagget ned butikken. Det er ytringsfrihet her i landet, men jeg håper folk velger andre kanaler for ytringsfriheten enn dette, sier kommunikasjonsrådgiver i Expert Nils Erlimo til Dagbladet.no.

Etter det han kjenner til er dette den eneste Expert-butikken som er utsatt for noe slikt.  

En rekke bedrifter har bedt TV 2 om å fjerne reklamen for deres produkter i forbindelse med programmet om dødssyndene. 

Får svi for annonseboikott

Sterke reaksjoner 

Annonseboikotten har vekt sterke reaksjoner. Jens Brun-Pedersen, pressesjef i Human-Etisk forbund, er blant dem som har uttalt seg kritisk. Han synes aksjonen fra Norge i Dag minner om rekajsoner fra muslimske fundamentalister.

- Vår beslutning om å trekke annonser fra «Dødssyndene» er gjort ut fra at vi har fått en rekke kundehenvendelser mot dette programmet. Vi ønsker ikke å støte fra oss noen kunder, sier Experts markeds- og kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen til Dagbladet.no tidligere.

Erlimo sier nå at aksjonen ikke endrer på de vurderingene kjeden har gjort rundt annonseringen tidligere.

TAGGET NED:  Experts butikk på Sortland er utsatt for hærverk. Foto: Dagbladet.no-leser
TAGGET NED: Experts butikk på Sortland er utsatt for hærverk. Foto: Dagbladet.no-leser Vis mer