Får svi for annonseboikott

Expert-butikk tagget ned etter boikott av Shau-program.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De ansatte i Expert på Sortland har tyderlig fått merke motreaksjonene til bedriftens annonseboikott av TV 2 programmet «De 7 dødssyndene.»

Mandag morgen møtte de en arbeidsplass som var tagget ned med budskapet: «HANDLE PÅ EXPERT OG STØTT FINN JARLE SÆLE» og «JESUS ELSKER EXPERT».

Ifølge Vesterålen online skjønte først ikke daglig leder for butikken hva budskapet betød, men etter hvert forsto han sammenhengen. 

Expert var en av de første bedriftene som trakk sine annonser fra sendeflaten rundt det kontroversielle TV-programmet til Kristoffer Shau. 

Dette skjedde etter at den kristne avisa Norge i Dag startet en aksjon der de oppfordret til å boikotte varer produsert av leverandører som annonserte på TV 2 rundt Schau-programmet. Finn Jarle Sæle er redaktør i den lille avisa.

Ytringsfrihet

- Vi registrerer at noen har tagget ned butikken. Det er ytringsfrihet her i landet, men jeg håper folk velger andre kanaler for ytringsfriheten enn dette, sier kommunikasjonsrådgiver i Expert Nils Erlimo til Dagbladet.no.

Etter det han kjenner til er dette den eneste Expert-butikken som er utsatt for noe slikt.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer