Får svi for ateist-tweets: Dømt til 2000 piskeslag og 10 års fengsel

Ateisme = terrorisme, sier saudi-arabisk lov.

RELIGIØST POLITI: Twittermeldingene til mannen som nå er dømt for ateisme ble oppdaget av Saudi-Arabias religiøse politi. Her er bygningen til det religiøse politiet, Komiteen for utbredelse av dyd og forhindring av ondskap, på et bilde fra 2004. Foto: Franco Pagetti/Corbis
RELIGIØST POLITI: Twittermeldingene til mannen som nå er dømt for ateisme ble oppdaget av Saudi-Arabias religiøse politi. Her er bygningen til det religiøse politiet, Komiteen for utbredelse av dyd og forhindring av ondskap, på et bilde fra 2004. Foto: Franco Pagetti/Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ytringsfrihet er stadig en fjern drøm i Saudi-Arabia, hvor det religiøse politiet saumfarer sosiale medier på jakt etter forbudte meninger. På twitter-kontoen til en 28 år gammel mann fant politifunksjonærene 600 meldinger med et ateistisk innhold.

Nå er mannen ifølge nettavisa Al-Watan dømt til 10 års fengsel, 2000 piskeslag og ei bot på 20000 riyals, som tilsvarer 46000 kroner.

Angrer ikke Al-Watan skriver at meldingene benekter guds eksistens, latterliggjør vers fra koranen, beskylder alle profeter for løgn og sier at det de lærer oppildner til fiendskap. Nyhetsbyrået Associated Press har brakt saken videre.

Al-Watan melder at mannen står ved sine meninger. Han innrømmer at han er ateist, og nekter å angre fordi det er hans meninger og han har rett til å uttrykke dem.

Al-Watan oppgir ikke mannens navn. 

Blasfemi-straff Når det gjelder antall piskeslag, overgår den beinharde straffen dommen mot bloggeren Raif Badawi.

Det vakte internasjonal storm da Badawi i 2014 ble dømt til 1000 piskeslag og 10 års fengsel pluss ei bot på to millioner kroner for å ha «fornærmet islam». Han var opprinnelig tiltalt for frafall fra troen, noe han senere greide å motbevise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer