Får svi for flyfyll

To fulle nordmenn lagde bråk på et fly til Norge i går - risikerer 100 000 kroner i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Før kapteinen ville slippe de to om bord igjen, måtte de skrive under på et papir som sa at de ikke skulle røre alkohol på tilbaketuren. Nordmennene nektet å klare seg de fire timene flyturen fra Rhodos til Oslo tar uten alkohol, og nektet å forlate flyet, melder TV 2 Nettavisen.

Til slutt måtte de to hentes ut av politiet.

Informasjonssjef Torben Andersen i My Travel Airways sier hendelsen kan koste selskapet 100 000 kroner, og at de i dag skal bestemme om nordmennene må dekke dette beløpet, skriver Aftenposten.

Store forsinkelser

Resten av passasjerene måtte lide for nordmennenes alkoholtørst. Det tok to timer på for bakkemannskapene å finne koffertene til de to, og DK 864 ble over to timer forsinket. Dermed ble flyet forsinket for over 600 andre reisende.

- Flyet skulle gått klokka 13.10 (12.10 norsk tid), men vi måtte vente i tre kvarter først. Så ble vi sittende ombord i to timer og ti minutter, sier Arild Steine, en av passasjerene på flyet fra Rhodos.

Truende oppførsel

- Crewet skal ha hatt problemer med de to på flyturen ned for en uke siden, hevder Steine, som også var vitne til de bråkete nordmennene.

Steine forteller at de kom ombord med ølbokser i hånda, og flypersonellet ba om å få drikkevarene. De skal ha nektet og blitt "helt rabiate", oppført seg truende og skjelt ut de ansatte. 

- Kaptein Hansen ga tydelig uttrykk for at han ikke ville ha dem ombord, og nektet dem å reise med My Travel resten av livet, sier Steine om kapteinens beskjed over høyttalerne på flyet.    

HENTET BAGASJEN: Airbus A300 Rhodos ble over to timer forsinket da bakkemannskapene måtte lete etter bagasjen til de to fulle nordmennene som ble kastet av flyet.
LETER: Bakkemannskapene fant omsider bagasjen, men de to nordmennene kan trolig vente seg en smertelig bot for bryderiet.