Far svindlet barnehagen

Da den bedrageridømte Oslo-mannen (30) var styreleder i barnehagen og kom i økonomiske vanskeligheter, tømte han barnehagens konto for 42 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett argumenterte den bedrager-dømte med at han måtte få strafferabatt, nettopp fordi han var eneforsørger for det vesle barnet, som indirekte førte til at han ble valgt til styreleder i barnehagen.

-  Det er i liten grad andre personer som kan overta omsorgen for barnet, om jeg må sone en lengre fengselsstraff, forklarer 30-åringen.

Tingrettsdommeren mener at han ikke kan utelukke at dette er tilfellet i 30-åringens situasjon som småbarnsfar.

-  Retten finner likevel ikke å kunne tillegge dette momentet vekt ved utmålingen av straff. Det å ha et barn, kan i dette tilfellet ikke gi noen slags immunitet mot vanlig straffeforfølging, konkluderer dommeren.

Svindlet med «gullkort»

30-åringen, som lot private økonomiske vanskeligheter gå ut over barnehagen, fikk svindeldom seinest 16. februar i fjor. Etter det Dagbladet kjenner til, var ikke barnehagen kjent med 30-åringen kriminelle fortid, da han ble valgt til den betrodde stillingen som styreleder.

Det var i perioden 19. august til 15. september 2005 at han overførte pengene fra barnehagens konto, som han hadde disposisjonsrett over som styreleder, til sin egen konto i Fokus Bank.

Dette skjedde da 30-åringen hadde kommet i alvorlige økonomiske vanskeligheter overfor sin arbeidsgiver. Våren og sommeren samme år svindlet han arbeidsgiver for nesten 600 000 kroner, ved hjelp av såkalte gull-kredittkort han hadde misbrukt i flere land.

Barnehage fikk tappet kontoen (illustrasjonsfoto). Foto: Dagbladet
Barnehage fikk tappet kontoen (illustrasjonsfoto). Foto: Dagbladet Vis mer

Grovt tillitsbrudd

I Oslo tingrett er 30-åringen, som nå fikk sine fjerde økokrim-dom, fikk fengsel i ett år og en måneder.

-  Retten legger til grunn at tiltalte grovt har misbrukt tillit i et ansettelsesforhold og som styreleder i en barnehage. Det må også vektlegges i vesentlig grad at han tidligere er straffedømt for tilsvarende forhold tre ganger.

Han starter nye bedragerier og underslag forholdsvis kort tid etter at februar-dommen ble avsagt, skriver dommeren.