Får tannlegetime i stedet for fengsel

En stavangermann slipper å sone 90 dager i fengsel dersom han starter en grundig tannlegebehandling, og samtidig kvitter seg med sin tannlegeskrekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 35 år gamle mannen møtte ikke til tvangsmessig avtjening av sin siviltjeneste i Hustad leir, og skulle etter innstilling fra påtalemyndigheten dømmes til 90 dagers ubetinget fengsel. Men i Stavanger forhørsrett forklarte mannen sitt fravær med at han lider av tannlegeskrekk. Tannlegeskrekken hadde påført ham store psykiske plager som igjen førte til en rekke andre problemer, skriver Stavanger Aftenblad.

Tannlege i retten

Dommer Henrik Lunde tilkalte en tannlege til retten, og etter en første undersøkelse i rettssalen, ble mannen med på tannlegekontoret. Da pasienten kom tilbake, svede han nesten av glede, ifølge Aftenbladet. Tannlegen hadde laget et eget opplegg til behandling som mannen ønsket å gjennomføre.

Dermed kom den spesielle dommen som innebærer at mannen slipper å sone 90 dager, dersom han gjennomfører tannbehandlingen i samsvar med tannlegens anbefaling.

Påtalemyndigheten kan velte opplegget ved å anke dommen.

(NTB)