Coronaviruset

- Får tårer i øynene av tanken

Flere foreldre mener det er for tidlig og utrygt å sende barna tilbake på skolen.

HJEMMESKOLE: Fra 20. april skal barnehagebarn og første til fjerdeklassinger kunne gå tilbake på skolen. Likevel velger mange foreldre å holde dem hjemme. Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix.
HJEMMESKOLE: Fra 20. april skal barnehagebarn og første til fjerdeklassinger kunne gå tilbake på skolen. Likevel velger mange foreldre å holde dem hjemme. Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra 20. og 27. april gjenåpner henholdsvis Norges barnehager og deler av skolesystemet. Foreløpig er det barnehagebarn og 1.-4. klasse som skal få komme tilbake til hverdagen. Det er altfor tidlig, mener flere foreldre.

- Min bekymring går ut på at vi vet altfor lite om dette viruset. Det eneste myndighetene sier er at barn ikke blir syke, men vi vet jo at små barn har dødd i utlandet som en følge av coronasmitte. Jeg skjønner ikke hvordan de tenker, sier Jannicke Bjordal til Dagbladet.

Bjordal er mor til tre jenter, og er en av mange foreldre som ikke kommer til å sende barna tilbake til skolen. Hun er, sammen med to andre foreldre, administrator i facebookgruppa «Barnet mitt skal ikke være prøvekanin for Covid-19». Gruppa har nå over 23 000 medlemmer.

Tårer i øynene

Ei av døtrene til Bjordal lider av en lungesykdom, og er derfor i risikogruppa. Hun sier derimot at det uansett ville vært uaktuelt å sende døtrene tilbake.

- Jeg har et lungesykt barn, og bare tanken på at hun skal bli smittet av corona gir meg tårer i øynene. Barna våre er det kjæreste vi har. Dette er en skummel tid, og nå skal vi plutselig sende dem på skolen. Hva om de blir syke? sier Bjordal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer