Far til Faiza-siktet arrestert for drap i Pakistan

Siktet for å ha drept en eldre mann med automatvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En 74 år gammel norskpakistaner er siktet for å ha drept en eldre mann med automatvåpen etter å ha stormet mannens hus.

Drapet fant sted tirsdag i forrige uke.

74-åringen skal ha skutt en annen eldre mann i sistnevntes bolig i landsbyen Bhago, 13 mil sørøst for Pakistans hovedstad Islamabad, skriver Aftenposten.no.

Den siktede mannen er far til den 28 år gamle drosjesjåføren som er siktet for drapet på Faiza Ashraf (26), som ble kidnappet og drept i Asker tidligere i år.

I avhør med pakistansk politi har drapsofferets sønn forklart at en gruppe menn skal ha kommet til huset 16. mars på motorsykler. De skal deretter ha stormet inn i huset og begynt å skyte. Sønnen sier han kjente igjen den siktede mannen, som dermed ble utpekt som gjerningsmann. Det skal ha vært langvarig konflikt mellom 74-åringens familie og familien til den drepte mannen.

Utenriksdepartementet sier til Aftenposten.no at de skal undersøke saken.

- Vi arbeider med å få verifisert om en norsk borger er involvert i drap, sier Audun Rogne, første ambassadesekretær ved Norges ambassade i Islamabad, til Aftenposten.no. Kripos er så langt ikke kontaktet i sakens anledning.

74-åringens sønn (28) sitter for tiden varetektsfengslet, siktet for drapet på Faiza Ashraf. Det er foreløpig ingenting som tyder på at det er noen sammenheng mellom de to drapene.(NTB)

TRAGEDIE: Faiza Ashraf ble kidnappet i Bærum. Faren til mannen som er siktet for å ha arrangert kidnappingen er siktet for et drap i Pakistan. Foto: Politiet
TRAGEDIE: Faiza Ashraf ble kidnappet i Bærum. Faren til mannen som er siktet for å ha arrangert kidnappingen er siktet for et drap i Pakistan. Foto: Politiet Vis mer